Manager de spital, decapitat de PSD după o discuție cu președintele CJ

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, Andrei Iordache, a declarat că va pleca din funcţie în a doua parte a acestei luni deoarece Consiliul Judeţean (CJ) Olt a scos postul la concurs în urma unei discuţii pe teme politice avută cu preşedintele CJ Olt.

Iordache a declarat că în urmă cu aproape două luni a fost chemat în biroul preşedintelui CJ Olt şi i s-ar fi precizat clar că în situaţia în care nu va susţine public candidatul desemnat de PSD pentru fotoliul de primar al municipiului Slatina, va pleca de la spital.

'Am fost chemat la Consiliul Judeţean unde preşedintele mi-a spus foarte clar că dacă joi - discuţia a fost într-o zi de marţi - nu sunt pe scenă la lansarea candidatului PSD pentru Primăria Slatina, să îl susţin, drumurile noastre se despart şi voi pleca de la spital. Nu mi-a fost uşor, dar răspunsul meu a fost foarte clar, că nu pot şi că nu voi fi joi pe scenă. A doua zi a fost convocat Consiliul de Administraţie şi a fost scos postul la concurs', a afirmat Andrei Iordache.

Managerul SJU Slatina a afirmat că nu s-a înscris la concurs din cauză că de doi ani este urmărit penal cu suspiciunea de favorizarea infractorului într-un doar în care este acuzat şi vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, după ce acesta din urmă a fost implicat într-un accident rutier.

[citeste si]

'Nu am îndeplinit condiţia de a nu fi urmărit penal. (...) Pentru favorizarea infractorului (...). Este vorba de celebrul dosar de aproximativ doi ani, al vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Olt, în care am fost implicat şi eu şi doctoriţa Buzău şi asistenta de la UPU, care ştiu că este disjuns, o parte fiind trimis în judecată, noi, ceilalţi (n.r. Iordache, medicul şi asistenta de la UPU), fiind în continuare urmăriţi penal în calitate de suspecţi. Din acest motiv nu m-am înscris la concurs', a răspuns Andrei Iordache întrebărilor referitoare la motivele pentru care nu s-a înscris la concurs pentru postul de manager al SJU Slatina. Andrei Iordache a mai declarat că nu a luat decizia de a candida la Primăria Slatina şi că în ultimii patru ani nu a făcut parte din vreun partid, însă a confirmat că a fost propus pentru a ocupa funcţia de manager la spital de către preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu, preşedinte al PSD Olt.

'Dacă aveam certitudinea şi dorinţa maximă de a candida (la Primăria Slatina), anunţam. Eu nu am bătut la poarta PSD. Nu am bătut la poarta PSD în urmă cu patru ani pentru a fi manager la spital. Nu am bătut la poarta PSD pentru a fi nominalizat candidat. Am spus că am fost nominalizat în funcţie de preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu, preşedinte al PSD. Este legal ca preşedintele de consiliu judeţean să nominalizeze managerul spitalului până la organizarea unui concurs', a mai adăugat Iordache.

Managerul SJU Slatina a susţinut că ar fi vrut să rămână în funcţie până când ar fi fost finalizate unele proiecte de reabilitări aflate în curs, respectiv reabilitarea corpului central al instituţiei şi dotarea cu echipamente şi mobilier medical, reabilitarea unor secţii din blocul materno-infantil şi mutarea unor secţii în spaţii adecvate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel