Ingrediente
1 cană de lapte
4-5 linguri făină de mălai
200 g brânză de vaci
3 linguri de smântână
sare (opţional/după gust)
Cum se prepară
Se pune la fiert laptele împreună cu sarea. Când începe să fiarbă, se adaugă făina de mălai şi se fierbe la foc mic, amestecând constant. Se pregăteşte un vas rotund, unde se toarnă jumătate din mămăliga obţinută şi se conduce pe tot vasul.
În mijloc se adaugă brânza de vaci amestecată cu smântână, după care se toarnă restul de mămăligă rămasă. Se nivelează şi se lasă 4-5 minute, să prindă forma vasului. Apoi se răstoarnă pe o farfurie normală.
Vezi și: Cum faci pâine fără drojdie. Cea mai simplă rețetă pentru acasă
Cum faci pâine fără făină. Rețeta simplă pe care trebuie să o notezi
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News