Maioneză din pufuleți. Rețeta de post care face furori pe Internet

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Maioneza din pufuleți face furori printre "gospodinele online". Unde mai pui că este și de post. Iată cum se prepară rețeta...

Ingrediente

2 mâini pline cu pufuleţi cu sare
1 linguriţă muştar
1/4linguriță sare
150 ml ulei

Cum se prepară

Într-o sită, ciur punem pufuleţi cât luăm de două ori din pungă într-o mână. Trecem ciurul cu pufuleţi pe sub jetul de apă rece asigurându-ne că toţi au fost bine udați. Lăsăm puţin să se îmbibe cu apă (circa 5 – 10 minute) după care îi punem în vasul în care vom pregăti maioneza.

Adăugăm la pufuleţi 1 linguriţă generoasă de muştar, 1/4 linguriţă sare şi, cu ajutorul unui mixer, începem să amestecăm în vas, adăugând treptat câte puțin ulei, până ce maioneza se îngroaşă. La final, adăugăm puţin suc de lămâie, după gustul fiecăruia, dar este opţional.

BONUS: Sos libanez de usturoi, rețeta. Este cel mai bun!

Ingrediente

- 100 de grame de căței de usturoi curățați
- ouă lingurițe de sare
- aproximativ 500 de mililitri de ulei neutru, cum ar fi de rapiță sau de floarea-soarelui
- 120 de mililitri de suc de lămâie

Cum se prepară

Tăiați cățeii de usturoi în jumătate pe lungime și îndepărtați eventualii muguri verzi. Transferați cățeii de usturoi feliați într-un robot de bucătărie și adăugați sarea. Procesați timp de un minut până când usturoiul este tocat fin. Asigurați-vă că răzuiți apoi pereții robotului de bucătărie.

În timp ce robotul de bucătărie este în funcțiune, turnați încet una sau două linguri de ulei, apoi opriți-vă și răzuiți bolul. Continuați să adăugați încă o lingură sau două de ulei până când usturoiul începe să arate ca o pastă cremoasă, scrie temananc.ro.

Odată ce usturoiul pare emulsionat cu cele câteva linguri de ulei, creșteți viteza de turnare a uleiului și alternați cu sucul de lămâie până când tot uleiul și sucul de lămâie sunt încorporate. Acest lucru va dura aproximativ un sfert de oră.

Transferați sosul într-un recipient de sticlă și acoperiți-l cu un prosop de hârtie. Lăsați-l la frigider peste noapte. A doua zi, înlocuiți prosopul de hârtie cu un capac ermetic. Puteți păstra sosul de usturoi astfel preparat până la două luni. În timp, aroma usturoiului va deveni mai subtilă, dar va rămâne proaspătă și plăcută.

Image by KamranAydinov on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel