MAI trage linie după sărbători. Dosare penale, amenzi usturătoare și carnete suspendate

În ultima zi a minivacanței prilejuite de Revelion, aproximativ 24.500 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizați la nivel național pentru a proteja cetățenii.

Polițiștii din toată țara au intervenit de sărbători pentru gestionarea a 2.000 de sesizări primite prin 112, dintre care doar aproximativ 76% s-au confirmat.

Echipajele de poliție au organizat 630 de acțiuni, în urma cărora au fost constatate 7.875 de fapte contravenționale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de peste 2,5 milioane de lei.

De asemenea, polițiștii au început cercetările cu privire la 570 de posibile infracțiuni, în cazul a peste 20% dintre acestea cercetările fiind începute din oficiu.

Prinși în flagrant

 

În ultimele 24 de ore, au fost prinși în flagrant 82 de autori de infracțiuni care au săvârșit 85 de fapte penale și au fost depistate 4 persoane urmărite național sau internațional.

În ultima zi de minivacanță, pe drumurile publice au fost mobilizate efective suplimentare de polițiști rutieri pentru a se asigura că românii care au petrecut aceste zile libere departe de localitatea de domiciliu, se întorc în siguranță acasă. Polițiștii rutieri au acordat o atenție deosebită depistării conducătorilor auto care reprezentau un posibil pericol pentru ceilalți participanți la trafic. 

În urma acțiunilor desfășurate au fost reținute 432 de permise de conducere și 99 de certificate de înmatriculare.

Operatori economici sancționați 

 

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu polițiștii locali și reprezentanții celorlalte autorități au continuat acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară.

Au fost desfășurate aproximativ 1.300 de acțiuni de control la peste 3.700 de operatori economici, 190 operatori transport persoane și 8.200 obiective de interes, dintre care 2.840 de restaurante, terase și fastfood-uri.

Amenzi de sute de mii de lei

 

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate aproximativ 4.300 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 842.000 de lei.

Aproximativ 3.500 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate  pentru nepurtarea măștii de protecție și 705 sancțiuni pentru nerespectarea restricțiilor privind circulația persoanelor.

S-au mai aplicat sancțiuni pentru nerespectarea distanțării fizice, pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea ori a celor privind participarea/organizarea la/de evenimente, precum și pentru încălcarea regulilor privind organizarea programului de lucru sau a transportului de persoane.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play


Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.200
YesMy