Macovei: Problema e retroactivitatea. Se aruncă în aer dosare

Monica Macovei
Monica Macovei

Europarlamentara Monica Macovei este de părere că decizia CCR cu privire la interceptări generează  impredictibilitate. 

"Să spunem că CCR a decis corect: nu mai vrem ca SRI să facă ascultările. În Europa metodele sunt împărțite. În Polonia, sunt folosite serviciile de informații, spre exemplu (...) Problema este retroactivitatea. Se aruncă în aer niște dosare la care s-a muncit, s-au cheltuit bani publici. Justiția trebuie să fie previzibilă", a declarat Monica Macovei, în emisiunea "Jocuri de putere" de la Realitatea TV. 

Fostul ministru al Justiției a observat că motivarea CCR precizează inițial că decizia se aplică doar pentru viitor, dar că ulterior apare o altă propoziție, care afirmă că decizia se aplică și dosarelor în curs. "În momentul în care spui că se aplică dosarelor în curs, asta înseamnă că dosarelor trimise în judecată li se aplică aceste noi reguli. Deci fiecare judecător va decide dacă ține sau nu această probă a interceptării, a filajului", a spus Monica Macovei.

[citeste si]    

"Dacă se scot aceste probe, judecătorul va trebui să decidă dacă restul probelor sunt suficiente pentru condamnarea persoanei respective. De ce aruncăm în aer niște dosare? Deși CCR argumentează că legea trebuie să fie previzibilă și clară, ei au creat o impredictibilitate foarte mare. Noi nu știm cum vor fi soluționate aceste decizii", a mai spus Monica Macovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel