Macovei critică, UDMR răspunde: Poate ar trebui ca PDL să scape de ea... din PE

marton_arpad
marton_arpad

Criticile europarlamentarului PDL Monica Macovei privind solicitările parlamentarilor UDMR de a se crea un statut special pentru parlamentari în chestiuni legate de Codul Penal, i-au prilejuit deputatului UDMR, Marton Arpad, ocazia de a susține că, poate ar fi mai bine ca "PDL să scape de ea, din Parlamentul European", având în vedere că fostul ministru al Justiției ”regretă că a dispărut statul poliţienesc”.

Marton Arpad susține că articolul de lege inițiat de el încearcă să delimiteze clar diferitele categorii de funcționari puublici. “Există o definiţie a funcţionarilor publici în Codul Penal. În Constituţie, dincolo de funcţionarii publici, mai apar multe alte categorii, de la primari la magistraţi, categorii reglementate separate prin trimitere la legi speciale care conţin inclusiv sancţiuni separate. Ce face acest articol al meu? Acum se spune că merele, perele şi prunele sunt mere. Eu spun că merele sunt mere, eu asta propun, adică să dăm o definiţie a funcţionarului public incluzând aici şi acele societăţi comerciale cu capital majoritar de stat în care angajaţii au o activitate cu caracter de funcţionar public”, a detaliat Marton Arpad amendamentul său.

Supărat pe criticile aduse de Monica Macovei, deputatul UDMR nu înțelege vehemența cu care a reacționat fostul ministru la propunerea sa, mai ales că există riscul de a nu fi aprobat.

“Aceasta este viziunea mea, poate greşesc, acesta este doar un amendament din sute alte amendamente, care poate să fie respins şi gata. Ce face rău României este amploarea pe care o dă acestui amendament Monica Macovei. Părerea mea este că dânsa se războieşte cu morile de vânt. Probabil că de vină este dragostea ei pentru statul poliţienesc, dragoste de care nu poate să scape. Probabil Monica Macovei regretă că a dispărut statul poliţienesc. Circul creat de ea şi distorsionarea adevărului sunt un pericol, poate ar trebui ca PDL să scape de ea…din Parlamentul European”, a replicat Marton Arpad europarlamentarului PDL.

Citește și:

Macovei: UDMR pare a trăda interesul ţării de a fi un stat de drept

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel