EXCLUSIV  Lucrările la faleza şi Portul Tulcea, cifre impresionante: 40 km de foraje şi mii de tone de beton şi oţel

Dumitrel Mutu-Necula, manager de proiect, a oferit date despre investiţia care se află în curs de execuţie la Tulcea: faleza şi portul. 

„Lungimea totală a cheului aflat în lucru este de 1.510 metri. Este o infrastructură portuară cumva aranjată pentru a deservi atât traficul de persoane, pentru Delta Dunării, turism, cât şi pentru marfă. Sunt sectoare oarecum diferenţiate.

Lucrarea este împărţită în şase tronsoane. Primul tronson, cel din amonte, este destinat traficului de mărfuri, este o infrastructură portuară solidă. Sunt două sectoare de aproximativ 270 de metri unde este şi cheu pereat cu acostare la ponton dar preponderent este cheu vertical. Este un perete etanş din coloane armate care ajung până la 32 de metri adâncime.

Partea grea, de forţă, a proiectului este acest cheu vertical din coloane secante. Aproximativ, pe tot proiectul sunt în jur de 2.100 de coloane armate cu lungimi de la 20, până la 30 şi ceva de metri. Asta înseamnă undeva spre 40 de kilometri de foraje, lucru care nu se vede, dar care este structura de rezistenţă propriu zisă.

Sunt nişte volume de lucru şi de materiale însemnate: socotit, în mare, înseamnă peste 50-60.000 mc de beton, cu cantitatea aferentă de oţel care este semnificativă, discutăm de mii de tone”, a explicat Dumitrel Mutu-Necula, manager de proiect.

Ce a spus Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean, despre investiţie

"Faleza din Tulcea pot să spun – şi o spun cu responsabilitate – va fi o piesă de rezistenţă în ceea ce înseamnă puncte de atracţie din municipiul Tulcea. Din punctul meu de vedere, va deveni, pe viitor, o destinaţie pentru turiştii din România şi pentru cei din străinătate.

Din punct de vedere hidrotehnic, va fi o lucrare de reper pentru tot ceea ce se va întâmpla de-a lungul Dunării cu celelalte porturi româneşti. Cred că putem fi luaţi ca un exemplu de bună practică. Lucrurile vor arăta, sper, într-un mod spectaculos, frumos, plăcut ochiului, astfel încât tulcenii, locuitorii, copiii, bătrânii, să găsească un loc unde să se plimbe cu drag. (...) Aici vor fi terase, restaurante, locuri de atracţie pentru copii, vor fi şi alte lucrări care vor ridica nivelul de frumuseţe al acestei locaţii”, a spus Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

Vezi şi: Investiţii la faleza şi Portul Tulcea. Horia Teodorescu, preşedintele CJ: Reper pentru tot ceea ce se va întâmpla de-a lungul Dunării

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel