EXCLUSIV  Investiţii la faleza şi Portul Tulcea. Horia Teodorescu, preşedintele CJ: Reper pentru tot ceea ce se va întâmpla de-a lungul Dunării

Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, a oferit detalii despre una dintre cele mai importante investiţii care se desfăşoară în municipiu şi în judeţ. Este vorba despre faleza şi portul din Tulcea.

„Avem un şantier în lucru pe toată lungimea falezei Deltei Dunării. Investiţiile sunt destul de importante şi vreau să dau un amănunt: ele au pornit din dorinţa, voinţa şi necesitatea pe care oraşul Tulcea o avea, şi mă refer aici la un port de nivel european, la un port care să satisfacă nevoile şi necesităţile privind transportul de pasageri în Delta Dunării, pentru o fluidizare a acestor transporturi şi, de ce nu, pentru o fluidizare a transportului de mărfuri în Delta Dunării şi din Delta Dunării.

Nu trebuie să uităm că aici, în Portul Tulcea, acostează anual peste 200 de nave de croazieră care vin din ţările vestice – mă refer aici, pe parcursul Dunării, în mod special din Germania şi Austria, care aduc foarte mulţi turişti aici la noi în Delta Dunării şi în judeţul Tulcea. Este o investiţie care, atât din punctul meu de vedere cât şi din cel al locuitorilor judeţului şi ai municipiului Tulcea reprezintă poarta de intrare în Delta Dunării, reprezintă prima imagine, primul impact pe care turistul îl are cu judeţul Tulcea şi, până la urmă, este locul unde pune piciorul pentru prima dată pentru a merge şi a vizita Delta Dunării.

Ca şi funcţionalitate, necesitate pentru locuitori şi pentru turişti este că faleza are dublu rol: o dată pentru fluidizarea, siguranţa transportului naval în Delta Dunării, în modul şi rapiditatea cu care navele vor acosta şi, în al doilea rând, are rolul de care  tulcenii şi turiştii aveau nevoie: va fi o zonă de promenadă specială, o zonă de promenadă care să face plăcere celui care păşeşte sau care locuieşte în judeţul Tulcea.

Faleza din Tulcea pot să spun – şi o spun cu responsabilitate – va fi o piesă de rezistenţă în ceea ce înseamnă puncte de atracţie din municipiul Tulcea. Din punctul meu de vedere, va deveni, pe viitor, o destinaţie pentru turiştii din România şi pentru cei din străinătate.

Din punct de vedere hidrotehnic, va fi o lucrare de reper pentru tot ceea ce se va întâmpla de-a lungul Dunării cu celelalte porturi româneşti. Cred că putem fi luaţi ca un exemplu de bună practică. Lucrurile vor arăta, sper, într-un mod spectaculos, frumos, plăcut ochiului, astfel încât tulcenii, locuitorii, copiii, bătrânii, să găsească un loc unde să se plimbe cu drag. (...) Aici vor fi terase, restaurante, locuri de atracţie pentru copii, vor fi şi alte lucrări care vor ridica nivelul de frumuseţe al acestei locaţii”, a spus Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel