Liviu Pop, salarii Educație, Sănătate: Nu vor fi afectate

 Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a dat asigurări joi că nu vor fi îngheţate angajările nici în sistemul de Educaţie, nici în cel de Sănătate. 

"Îngheţarea angajărilor la stat nu vizează nici Educaţia, nici Sănătatea. Prin memorandum intern, şi în Educaţie, şi în Sănătate, şi în orice alt serviciu, în orice altă instituţie se pot face angajări, doar că este un comitet interministerial care decide lucrul acesta. (...) Sunt controlate, dacă putem spune aşa (angajările - n.r.). (...) Şi noi vom veni cu un memorandum pentru că vor fi profesori care pleacă în timpul anului şcolar, se pensionează", a declarat Liviu Pop la Antena 3. 

Întrebat dacă există un deficit de personal în sistemul de Educaţie, Liviu Pop a răspuns afirmativ. 

"Avem profesori necalificaţi în sistemul de învăţământ, unul dintre obiectivele Guvernului este acela de a nu mai avea profesori necalificaţi la clasă. (...) Avem 280 de mii profesori efectiv, 330 de mii angajaţi. (...) Nici în Educaţie, nici în Sănătate, nici într-un alt domeniu unde se justifică crearea unor posturi, nu vor fi îngheţate angajările. Va fi un memorandum în Guvern, aprobare specială pe zona respectivă, explicat de ce se face chestiunea aceasta (...). În faţa clasei trebuie să ai profesor, la capul pacientului trebuie să ai medic", a spus Liviu Pop. 

Toate posturile din administraţia publică centrală vor fi auditate până la sfârşitul acestui an de un comitet interministerial, până atunci urmând să fie suspendată ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, potrivit unei ordonanţe adoptată joi de Guvern. 

"Rolul acestui comitet interministerial este să analizeze cum sunt organizate instituţiile şi funcţiile din autorităţile şi instituţiile publice din administraţia publică centrală şi să propună măsuri pentru eficientizarea managementului în resursele umane. Analiza va viza ministerele, instituţii centrale subordonate Guvernului sau ministerelor, inclusiv servicii publice deconcentrate ale acestora şi instituţiile prefectului", precizează un comunicat al Executivului. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel