Linguine picante a la Cezar

Citind sau văzând știrile din ultima perioadă, am văzut cu toții că cei ce se simt vizați sau sunt prinși cu mâna în caraman, a se citi șpăgarii, fie își pregătesc din timp locul de executare a pedepsei, fie chiar se duc tot din timp pentru ispășirea ei in …. Italia! 

"Să credem oare că îi trage vreun fior al latinității acolo sau au studiat ei bine legislația italiană pentru că sincer eu unul nu mă prind! Când a apărut celebra OUG 13, mamă mamă ce vuiet și ce cânt, vorba poetului, dar sărmanii (cu duhul) “reziști“ de atunci care smulgeau pistolul poliţistei, dădeau cu pietre în jandarmi și apoi plângeau de zor că au luat-o pe coajă pentru faptele lor de “vitejie” au “uitat” de acești șpăgari se pare! Vorba aceea, “Fără penali în funcție” este valabilă la alții nu și la ei!

Așa că m-am gândit să facem azi ceva a la italiano, deci o porție de linguine picante cred că s-ar potrivi, nu-i așa?

Avem nevoie de

- o cutie de linguine doar cu însemnele Barilla, deoarece conținutul și calitatea lor din România diferă de cele originare din Italia, grație aceleiași UE care are grijă ca multinaționalele să ne fure pe noi, românii fraieri, că am crezut lozincile și reclamele lor mincinoase.

- 3-4 roșii de grădina, dar nu de grădina din Turcia dacă se poate, tăiate cubulețe

- un ardei iute pe cât posibil și el autohton și nu turcesc

- 4-500 de gr de ciuperci dacă se poate românești pentru că la supermarket găsești poloneze. Ciupercile le tăiem felii

- 3-4 căței de usturoi românesc și nu chinezesc (care se înverzeşte după 12 ore de la preparare)

- 2-300 gr de parmezan italian ras.

- niscaiva piper, boia, curry, busuioc și oregano

- un pahar de vin roșé sau roșu, măcar el să fie autohton nu?

Călim ușor rondelele de ardei iute într-un ulei românesc, dar ucrainian sută la sută după cum scrie pe eticheta,  peste care punem ciupercile tăiate și apoi cubuldetele de roșîi totul la foc potrivit.

Lăsam sa scadă ușor şi pisăm usturoiul şi îl punem peste cele din tigaie, turnând apoi vinul, şi niscaiva mirodenii având grija să amestecăm şi să fie focul mic pentru a se putea forma un sos delicios pentru linguinele noastre.

Între timp am fiert linguinele şi le-am strecurat, după care le-am tras un pic separat la tigaie pentru a fi pregătite să se scalde în sosul pregătit de noi. Punem cu graţie linguinele trase la tigaie peste tigaia mare, unde le așteaptă imbujorate bine ardeiul, roșiile si ciupercile şi amestecăm ușor pentru o relativă omogenizare ocazie cu care mai adăugăm câte ceva din mirodeniile noastre.

După 5 minute închidem focul si presăram deasupra o mâna de verdeața proaspăta

Așezăm cu grijă in farfuria specială pentru paste o porție serioasă si apoi presărăm din belșug parmezan ras peste, lăsând ca mirosurile să se îmbine amețitor. 

Așezăm alături un pahar de vin roşu, de preferat, pe post de pompier de serviciu pentru a putea interveni de Urgenţă în caz că ardeiul iute şi boiaua de ardei încearcă să își faca de cap pe papilele noastre gustative şi … la masăăă!  Pofta mară ! Şi usturime plăcută!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel