Liberalii îl ignoră pe Tăriceanu, PSD îl lasă baltă

tariceanu
tariceanu

Liderii PNL  din teritoriu au comentat, joi, demisia din PNL a fostului premier Călin Popescu Tăriceanu şi anunţul acestuia despre înfiinţarea Partidului Reformator Liberal  şi o eventuală candidatură la alegerile prezidenţiale. Referitor la acest subiect, vicepreședintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Alexandria, că  "USD nu face alianţă cu o persoană fizică, noi nu mergem la poarta PNL".  

La Dâmbovița, unde liberalii erau de mult în conflict cu social-democrații, liderul  PNL, Mihai Volintiru, spune că decizia lui Tăriceanu de a pleca din PNL pentru a înfiinţa un nou partid este "cea mai neplăcută surpriză" şi că, din informaţiile pe care le are, nu se întrevăd plecări dinspre PNL către viitoarea formaţiune liberală anunţată de fostul premier.

Mihai Volintiru a adăugat că, în opinia sa, gestul lui Tăriceanu de a pleca din PNL este "cea mai mare greşeală politică pe care a făcut-o de-a lungul carierei sale, ar putea fi chiar ultima, ar putea să fie decizia care va pune capăt carierei politice, dar în final este doar decizia lui".

Întrebat dacă în filiala PDL Dâmboviţa există membri care să fi anunţat că îl vor urma pe Tăriceanu la noua formaţiune politică pe care acesta a anunţat-o, preşedintele PNL Dâmboviţa a spus că nici în acest judeţ, nici la nivel naţional "nu se întrevăd plecări din rândul PNL în direcţia Călin Popescu Tăriceanu nici azi, şi nici multă vreme de acum încolo", relatează Mediafax.

Liderul PNL Buzău spune că Titi Holban nu îl va urma pe Tăriceanu, ci va merge, de fapt, la UNPR

Preşedintele PNL Buzău, deputatul George Scutaru, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că deputatul Titi Holban, care şi-a anunţat intenţia de a demisiona din partid şi de a-l urma pe Călin Popescu Tăriceanu, ar merge, de fapt, la UNPR.

"E o veste nu tocmai fericită pentru organizaţie, ne-a bulversat. Am aflat că doreşte să plece din partid urmându-l pe domnul Tăriceanu. Ulterior, din discuţiile avute cu domnia sa, am aflat că opţiunea ar fi către UNPR. Dar, demisia unui parlamentar se activează doar când face anunţul de la tribuna Parlamentului, eu sper să revină asupra deciziei, sper să se răzgândească", a declarat George Scutaru.

"Proiectul lui Tăriceanu e o aventură politică. Am fost apropiat de el, dar gestul de a demisiona şi de a constitui un nou partid e o mare dezamăgire, e trist că se pretează la aşa ceva, să se transforme într-un purtător de cuvânt al PSD. Încearcă un proiect distructiv pentru fostul său partid", a mai spus Scutaru, care a adăugat că în perioada următoare liberalii, dar şi alţi parlamentari cum ar fi cei de la PPDD vor fi supuşi multor presiuni.

 Preşedinte PNL Vâlcea: Nimeni din PNL Vâlcea nu a anunţat că vrea să-l urmeze pe Tăriceanu

Preşedintele filialei PNL Vâlcea, Cristian Buican, s-a declarat "surprins" de gestul lui Călin Popescu-Tăriceanu de a demisiona din PNL şi spune că, până în prezent, niciun membru important al PNL Vâlcea nu a anunţat că vrea să-l urmeze pe fostul premier în noua sa construcţie politică.

"Sunt surprins de atitudinea domnului Tăriceanu. Noi l-am respectat, am crezut că este un liberal adevărat, dar din păcate motive nu politice, cred că personale, l-au determinat să facă ceea ce a făcut", a declarat Cristian Buican.

Preşedintele PNL Vâlcea a precizat că până acum niciun membru important al acestei filiale judeţene nu a anunţat că vrea să-l urmeze pe Tăriceanu.

 Deputat liberal de Iaşi: Tăriceanu şi-a bătut joc de sfertul său de veac petrecut în PNL

Senatorul liberal de Iaşi Mihaela Popa spune că nu se pune problema să îl urmeaze pe Călin Popescu Tăriceanu, iar deputatul PNL de Iaşi Costel Alexe afirmă că Tăriceanu, care era un contestatar aprig al PSD, s-a dus acum la "Înalta Poartă", bătându-şi joc de sfertul său de veac petrecut în PNL.

Totodată, senatorul liberal vede posibilă o apropiere între PNL şi Partidul Popular European.

Senatorul PNL Marin Burlea a declarat, la rândul său, că este foarte greu de înţeles gestul lui Tăriceanu, însă nu poate spune acum dacă partidul fostului premier va avea sau nu succes.

Deputatul liberal Costel Alexe a spus, la rândul său, că, prin decizia sa, Tăriceanu "şi-a bătut joc de sfertul său de veac petrecut în PNL".

 Lider PNL Vaslui: Sper că Tăriceanu nu e naiv să creadă că ar avea susţinerea electoratului de stânga

Liderul PNL Vaslui, Florin Ciurariu, nu-i dă nicio şansă fostului coleg de partid Călin Popescu Tăriceanu în situaţia în care va candida la Preşedinţie împotriva lui Crin Antonescu, considerând că Ponta i-ar putea face această ofertă "pentru a scăpa de corvoada candidaturii la prezidenţiale".

Senatorul PNL de Vaslui Nelu Tătaru crede că este prea devreme să se vorbească despre plecarea unor membri de partid spre noua formaţiune a lui Tăriceanu.

 Liderul PNL Argeş: Decizia lui Tăriceanu este de neînţeles

Liderul PNL Argeş, senatorul Ion Popa, spune că decizia lui Călin Popescu Tăriceanu de a pleca din partid şi de a înfiinţa o nouă formaţiune este "de neînţeles", el afirmând că îl susţine în continuare pe Crin Antonescu atât în funcţia de preşedinte al PNL, cât şi pentru candidatura la prezidenţiale.

 Liderul PNL Hunedoara: Nu cotim la stânga sau la dreapta la apariţia fiecărui partid politic

Liderul PNL Hunedoara, Mircea Moloţ, vicepreşedinte la nivel naţional, spune că nimeni din organizaţie nu îl va urma pe Călin Popescu Tăriceanu, deoarece liberalii "nu cotesc la stânga sau la dreapta la apariţia fiecărui partid politic", el afirmând că acesta nu are şanse la prezidenţiale.

 "Nu la fiecare apariţie a unui partid cotim la sânga sau la drepta. Eu nu am cunoştinţă de vreun coleg din organizaţia Hunedoara care să intenţioneze să facă acest lucru. Niciunul, darămite o organizaţie locală cu totul", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX preşedintele PNL Hunedoara, Mircea Moloţ.

 Liderul PNL Timiş: Sunt uluit de gestul lui Tăriceanu, i-a întrecut cu mult pe Stoica şi Stolojan

 Liderul PNL Timiş, Nicolae Robu, se declară "pur şi simplu uluit" de decizia lui Călin Popescu Tăriceanu, care "i-a întrecut cu mult pe Valeriu Stoica şi Theodor Stolojan", şi spune că era chiar un admirator al acestuia, dar acum are "convingerea" că demersul lui Tăriceanu nu va avea succes.

 Liderul PNL Timiş a spus că este convins că Tăriceanu nu va avea succes în demersul său de a candida la preşedinţie şi de a înfiinţa o nouă formaţiune politică.

 PNL Covasna despre Tăriceanu: Principiile în politică se deformează şi se transformă în prostituţie

 Preşedintele PNL Covasna, senatorul Marius Obreja, spune că plecarea lui Călin Popescu Tăriceanu din PNL îi provoacă o mare deziluzie, întărindu-i convingerea că "principiile în politică sunt atât de elastice încât ajung să se deformeze şi să se transforme în prostituţie".

 "Plecarea din PNL a domnului Tăriceanu îmi provoacă o mare supărare şi deziluzie, întărindu-mi convingerea că principiile în politică sunt atât de elastice încât ajung să se deformeze şi să se transforme în prostituţie".

 Liderul PNL Arad: Tăriceanu cade de la sublim la ridicol şi anunţă o clonă penibilă a PNL

 Liderul PNL Arad, Ioan Cristina, afirmă că partidul anunţat de Călin Popescu Tăriceanu va fi "o clonă penibilă a PNL" şi că fostul premier "cade de la sublim la ridicol", iar deputatul arădean Mihăiţă Calimente spune că e degradant pentru Tăriceanu "să le ţină oala de noapte lui Băsescu şi Ponta".

 Preşedintele PNL Arad, senatorul Ioan Cristina, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că "partidul se confruntă cu un moment politic foarte tensionat" după ieşirea de la guvernare şi "atacurile" lui Călin Popescu Tăriceanu.

Liderii PNL Mureş spun că nu îl vor urma pe Tăriceanu şi că nu are şanse la prezidenţiale

 Liderii PNL Mureş - preşedintele filialei, Ciprian Dobre, şi deputatul Cristian Chirteş - afirmă că nu îl vor urma pe Călin Popescu Tăriceanu, deşi regretă plecarea acestuia din partid, şi că nu cred că acesta ar avea vreo şansă în alegerile prezidenţiale în faţa lui Crin Antonescu.

 Preşedintele PNL Mureş, Ciprian Dobre, vicepreşedinte liberal la nivel naţional, a declarat, joi, corespondentului Mediafax, că nu îl va urma pe Călin Popescu Tăriceanu în noul său partid, întrucât de felul său nu este "un aventurier", apreciind că acesta nu a făcut bine că a plecat din PNL, unde era unul dintre liderii respectaţi.

 Liderul PNL Constanţa: Gestul lui Tăriceanu este regretabil; PSD nu îl va sprijini până la capăt

Liderul PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, consideră "regretabil" gestul lui Călin Popescu Tăriceanu de a părăsi PNL, el spunând că acesta nu va mai putea să construiască un partid "aşa cum a avut" şi că PSD nu îl va sprijini până la capăt şi "îl va lăsa din braţe" înaintea prezidenţialelor.

 Deputatul Gheorghe Dragomir a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că este convins că fostul preşedinte al PNL nu va face carieră la formaţiunea politică pe care vrea să o înfiinţeze şi că acesta va fi dezamăgit pentru că "nu va putea să construiască un partid aşa cum a avut".

 Motreanu: Tăriceanu dezamăgeşte precum foştii lideri liberali Stoica şi Stolojan

 Vicepreşedinte PNL Dan Motreanu consideră că, începând de miercuri, Călin Popescu Tăriceanu "face parte din rândul foştilor preşedinţi de partid care au dezamăgit", alegând să acţioneze împotriva PNL "tocmai atunci când partidul putea să devină, pe termen lung, cel mai important partid de dreapta".

 "Oricât am încercat să găsesc o explicaţie pentru lupta pe care domnul Tăriceanu a început-o împotriva partidului pe care l-a condus atâţia ani şi a oamenilor care i-au stat alături sub sigla PNL, nu am reuşit", spune Motreanu, într-o declaraţie de presă remisă joi de PNL.

Liviu Dragnea: ”Nu facem alianţă cu Tăriceanu”

Aflat vineri la Alexandria, unde s-a semnat  protocolul între PC şi PSD -USD, Liviu Dragnea a declarat că: ”Nu facem alianţă cu Tăriceanu”, a precizat Dragnea. ”USD nu face alianţă cu o persoană fizică, noi nu mergem la poarta PNL şi oferim posturi în ministere cui iese din PNL. În ceea ce priveşte candidatura la prezidenţiale, nu există o înţelegere pentru susţinerea d-lui Tăriceanu. Nu există un tandem Ponta - Tăriceanu”.

”Îmi pare rău că USL s-a rupt, USL a fost o alianţă politică, a fost o stare de spirit, un grup politic în care eram camarazi”, a spus Dragnea.

 ”Prin USD, încercăm să ducem mai departe ce am stabilit în interiorul USL”, a mai spus Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea este de părere că, în cazul în care PNL nu se întoarce în USL, USD trebuie să aibă un candidat propriu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel