Legi justiție. Tudorel Toader, DAT în JUDECATĂ

Asociaţia Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor a anunţat că a dat în judecată Ministerul Justiţiei pentru a-l obliga să supună consultării/dezbaterii publice proiectul de modificare al legilor justiţiei, versiunea ”Tudorel Toader”.

Cele două cereri de chemare în judecată, respectiv acțiunea de fond și cererea de ordonanță președințială au fost introduse la Curtea de Apel Brașov, Secția de Contencios Administrativ și Fiscal, la data de 25 septembrie 2017, constituie obiectul dosarelor cu nr. 523/64/2017 și 524/64/2017.

Totodată, termenul de judecată în acțiunea de ordonanță președințială a fost stabilit pentru data de 07.11.2017.

[citeste si]

"Demersul nostru juridic a fost determinat de conduita flagrant abuzivă a Ministrului Justiției care a refuzat în maniera cea mai arbitrară să supună consultării/dezbaterii publice un proiect normativ conținând numeroase propuneri de o noutate absolută și cu un impact major asupra funcționării justiției, sub pretextul implicit și aberant că acest proiect ar fi fost supus unei ample consultări publice în octombrie 2016, pe vremea ministrului Raluca Prună, când respectivul proiect conținea cu totul alte propuneri avansate de Ministerul Justiției (Propuneri care, prin Hotărârea Plenului CSM nr. 1506/29.11.2016, au fost avizate favorabil cu observațiile prezentate în anexa la Hotărâre, spre deosebire propunerile din proiectul d-lui Toader care au primit aviz negativ de la CSM)", se arată într-un comunicat de presă al Asociației Alianța pentru Combaterea Abuzurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel