Legea Vaccinării. Medicii şi pacienţii, alarmaţi. "Se pregateşte o lovitură a antivacciniştilor"

"Legea Vaccinării, care ar fi trebuit să rezolve problemele identificate în ultimii ani în România, riscă să aibă efectul contrar", atrag atenţia mai mulţi specialişti. 

Modificările aduse Legii Vaccinări stârnesc nemulţumiri şi riscă să schimbe total efectul pe care iniţiatorii legii l-au dorit. 

"Dacă trece aşa legea vaccinării, antivacciniştii vor avea parte de o  mare victorie, mai mare decât ar fi sperat vreodată... ironic, folosind ca oportunitate momentul actual. Medicii şi pacientii responsabili sunt alarmaţi. Se pregăteşte o lovitură a antivacciniştilor" - acesta este numai unul dintre mesajele care circulă, zilele acestea, pe piaţă, ca un semnal de alarmă asupra efectelor pe care le-ar putea avea modificările aduse Legii Vaccinării. 

Inclusiv pe Facebook sunt mesaje care subliniază acest lucru

"Ne-au alarmat în mod deosebit modificările operate fără avizul specialiștilor în sănătate publică din documentul în formă lucrată de deputații PSD, care urmează să plece Luni cu aviz pozitiv de la Comisia de Sănătate și să fie votată în Plenul de Marți:

- a fost schimbată definiția vaccinului astfel încât să scadă încrederea populației în siguranță vaccinurilor!

- solicită decontarea și efectuarea unor analize înainte de vaccinare (o recomandare contrară normelor OMS)
medicii vaccinatori sunt obligați să ofere alternative la vaccinare!

- comisiile mixte care ar trebui să consilieze părinții care refuză vaccinarea copiilor lor sunt obligate să renunțe la eforturile de a convinge acești părinți să vaccineze după 12 luni!

-elimina consimțământul prezumat al părintelui și oferă acestuia posibilitatea de refuz explicit a vaccinării, lucru care în combinație cu tehnicile de mai sus fac posibilă perpetuarea nevaccinarii

Ignorarea științei, sutelor de ani de experiență și tuturor recomandărilor medicale din lume nu poate fi făcută fără consecințe", se arată într-un mesaj transmis de către Coaliţia România Sănătoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel