Lebedele de pe lacul din jurul Cetăţii Făgăraş, duse la iernat

Lebedele de pe lacul din jurul Cetăţii Făgăraş au fost duse la iernat în Sâmbăta de Sus, într-o gopodărie privată.

Cele 17 lebede, dintre care două negre, care sunt un punct de atracţie pentru lacul ce înconjoară Cetatea din Făgăraş, au fost duse în urmă cu câteva zile la iernat, într-o gospodărie din localitatea Sâmbăta de Sus.

Este un gospodar care mai are şi alte animale şi păsări în gospodărie, dar s-a oferit să îngrijească şi aceste lebede şi o face cu mare plăcere. Noi îl ajutăm cu mâncarea necesară, porumb şi grâu, iar el le-a asigurat adăpostul. Lacul din jurul Cetăţii Făgăraş îngheaţă în timpul iernii şi lebedele ar muri dacă nu ar fi puse la adăpost. De obicei înainte de sărbătorile Pascale le aducem înapoi pe lac dacă vremea ne permite şi nu este frig. Vom vedea anul viitor dacă vremea va fi bună, având în vedere că Paştele este la începutul lunii aprilie, când nu întotdeauna temperaturile sunt potrivite pentru ca lebedele să stea afară, a declarat, pentru Agerpres, Tiberiu Drăgoiu, director al Societăţii de administrare a pieţii din Făgăraş, care asigură şi îngrijirea lebedelor.

Numărul lebedelor creşte an de an pentru că au mediul propice pentru a se înmulţi. Anul trecut, când numărul acestora a ajuns la 34, s-a încercat vânzarea unora dintre ele, dar nu s-a reuşit, fiind animale protejate. Atunci s-a luat decizia ca 17 lebede să fie donate Grădinii Zoologice din Braşov, care are condiţii propice pentru a le întreţine, după ce a fost extinsă şi modernizată. Primele şase lebede au ajuns pe lacul din jurul Cetăţii Făgăraş în anul 2009, fiind aduse de la Arad. În primele două ierni după ce au ajuns la Făgăraş, a avut grijă de ele o persoană privată care deţinea şi un lac, apoi s-a oferit gospodarul din Sâmbăta de Sus să le îngrijească şi o face de atunci în fiecare an, a precizat sursa citată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel