Urmărește emisiunea live


Lebăr de casă. Rețeta tradițională pentru Crăciun. Iată cum se prepară

Anul acesta, ai putea încerca această rețetă tradițională de lebăr pentru masa de Crăciun. Iată cum se prepară.

Ingrediente

1 ficat porc
2 plămâni
1 plină
200 g carne grasă de pe guşa porcului
sare
piper
cimbru
1-2 intestine de porc pentru cârnaţi

Cum se prepară

Ficatul, plămânii, splina şi carnea grasă se spală foarte bine şi se lasă în apă rece pentru 30 de minute, să iasă tot sângele. Apoi, se pun la fiert în apă rece cu sare şi cimbru, scrie retete.unica.ro.

După ce au fiert, zeama nu se aruncă, iar carnea şi măruntaiele se trec prin maşina de tocat. Apoi, pas­ta rezultată se frământă cu 2-3 linguri de zeamă în care au fiert ingredientele. La maşina de tocat se ataşează pâlnii de cârnaţi, pe care se trage intestinul de porc. Se umple intestinul, se leagă la ambele capete şi se dă la rece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel