Kovesi, discurs la ONU: "Cea mai mare provocare în România..."

Kovesi
Kovesi

Laura Codruța Kovesi a susținut miercuri un discurs la Organizația Națiunilor Unite, în cadrul unei dezbateri care marchează împlinirea a 15 ani de la Convenției Națiunilor Unite împotriva Corupției.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat miercuri, într-un discurs ţinut la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite din New York, că cea mai mare provocare pentru România este păstrarea independenţei judecătorilor şi procurorilor.

"Au existat încercări repetate de a modifica legislaţia anticorupţie pentru a limita instrumentele legislative folosite de procurorii anticorupţie sau dezincriminarea unor fapte. Au fost situaţii în care s-a refuzat ridicarea imunităţii politicienilor acuzaţi de infracţiuni de corupţie. Pe lângă aceste încercări, întregul sistem de justiţie s-a confruntat cu atacuri prin ştiri false sau prin declaraţii publice de natură să slăbească încrederea în justiţie.

Cea mai mare provocare în România este acum păstrarea independenței judecătorilor și procurorilor și stabilitatea legislativă acestea fiind vitale pentru ca procurorii anticorupție să fie eficienți. De aceea, recomandările Convenției O.N.U. rămân actuale și importante. Chiar dacă provenim din sisteme juridice diferite, problemele noastre vizând independența și eficiența în combaterea corupției sunt aceleași. Cred că trebuie să reflectăm împreună asupra modului în care sunt respectate recomandările de statele semnatare ale Convenției Națiunilor Unite împotriva corupției.", a spus Kovesi în discursul ţinut la dezbaterea care marchează aniversarea a 15 ani de la adoptarea Convenţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei (UNCAC), potrivit unui comunicat de presă al DNA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel