Klaus Iohannis, întâlnire cu ambasadorul Republicii Moldova la București

Preşedintele Klaus Iohannis l-a întâmpinat, marţi, la Palatul Cotroceni, pe noul ambasador al Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea. Potrivit Administrației Prezidențiale, motivul întâlnirii acestora a fost prezentarea de către acesta a scrisorii de acreditare.

Şi ministrul Afacerilor Externe Lazăr Comănescu l-a primit recent pe ambasadorul agreat al Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, căruia i-a urat succes, asigurându-l de întregul sprijin al părţii române.

La rândul său, ambasadorul desemnat al Republicii Moldova a apreciat evoluţia deosebit de pozitivă a relaţiilor bilaterale şi a precizat că va face toate eforturile pentru a susţine consolidarea acestei tendinţe.

Candidatura lui Mihai Gribincea a fost propusă de Ministerul Afacerilor Externe şi Integării Europene al Republicii Moldova şi a fost aprobată în septembrie în Parlamentul de la Chişinău, conform ziarulnational.md.

Până la desemnarea sa ca ambasador al R. Moldova în România, el a fost şeful misiunii moldovene în Belgia, Olanda şi Luxemburg. Anterior, diplomatul a fost consilier superior al Înaltului Comisar OSCE pentru minorităţi naţionale, cu sediul la Haga, Olanda (2001-2010), consilier pentru probleme politice la misiunea ONU din Timorul de Est (1999-2001), membru al misiunilor OSCE în Croaţia şi Georgia, consilier în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Federaţia Rusă (1993-1994).

Mihai Gribincea a absolvit în 1986 Facultatea de Istorie a Universitatii de Stat din Moldova, în 1992 Facultatea de Relaţii Internaţionale la SNSPA, în Bucureşti, şi în 1995 a devenit doctor în istorie la Universitatea din Bucureşti, coordonatorul tezei sale fiind Dinu C. Giurescu.

Mihai Gribincea l-a înlocuit la şefia misiunii diplomatice a Republicii Moldova la Bucureşti pe Iurie Reniţă, aflat la final de mandat, informează Mediafax

Ambasadorul Bosniei și al Republicii Federative a Braziliei, în vizită la Cotroceni

Potrivit sursei citate, şeful statului i-a mai primit, marţi, la Palatul Cotroceni, pe Tran Thanh Cong, ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam, pe Mile Vasić, ambasadorul Bosniei şi Herţegovinei, pe Eduardo Augusto Ibiapina de Seixas, ambasadorul Republicii Federative a Braziliei, şi José João Manuel, ambasadorul Republicii Angola, pentru înmânarea scrisorilor de acreditare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel