Katmer cu nucă și fistic, prăjitura turcească de senzație. Cum se prepară: rețeta

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Katmer cu nucă și fistic este o prăjitură turcească aromată și delicioasă. Dacă vrei să încerci ceva nou, iată rețeta...

Ingrediente pentru 4  porții

250g nucă

100g zahăr alb

50g zahăr brun

8 foi de plăcintă

100g unt topit

200g mascarpone

Sirop:

150ml apă

80g zahăr alb

100g miere

1 linguriță scortișoară

Pentru servire:

100g fistic

înghețată vanilie

Cum se prepară

Măcinăm nuca într-un robot de bucătărie și o amestecăm cu zahărul brun. Ingredientele sunt pentru 4 portii, așa că vom încerca să le impărțin în mod egal, asamblând fiecare katmer pe rând. Luăm 2 foi de plăcintă, le punem una peste alta și le ungem bine cu unt (ungem cu unt doar foaia de deasupra, chiar dacă sunt două). Presărăm peste foi din amestecul de nucă măcinată și zahăr brun, iar peste puțin zahăr alb. Peste nucă, în centrul foilor punem cu lingurița din loc în loc mascarpone.

Împăturim fiecare katmer sub forma unui plic: luăm fiecare colț al foilor de plăcintă și îl aducem spre centru, încercând să suprapunem puțin colțurile pentru a ține toată umplutura acolo. După ce am împăturit ungem din nou cu unt topit și punem plăcinta pe o hârtie de copt cu partea împăturită în jos, scrie bakingadventure.net. Ungem și cealalată parte cu unt și dăm la cuptor la 210C cu ventilație pentru 9-10 minute, apoi o întoarcem și o mai ținem 2 minute pentru a se rumeni frumos și pe partea cealaltă. Evident, în funcție de cuptor putem să lăsăm ca timp în funcție de cât de repede se rumenesc așa frumos ca în pozele de aici.

Pentru sirop, punem pe foc apa cu zahărul și mierea, și după ce astea din urma se topesc și siropul dă în clocot, oprim focul și adăugăm scorțișoara. După ce katmerul s-a copt îl scoatem pe o farfurie, presărăm fistic măcinat din belșug, punem peste sirop și servim cald cu înghețată de vanilie.

Obligatoriu se servește cald, așa că nu vă sfătuiesc să le coaceți în avans. Puteți să le păstrați la frigider împăturite (și intr-un vas acoperit pentru a nu se usca) și le coaceți înainte de servire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel