Karl Lagerfeld, deces. Nu va fi ceremonie de înmormântare

Nu va fi organizată nicio ceremonie de înmormântare în memoria lui Karl Lagerfeld, potrivit dorinţei designerului, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al brandului care poartă numele creatorului, potrivit AFP. 

„Dorinţele sale (...) vor fi respectate”, a precizat aceeaşi sursă. „Kaiser-ul”, cum era supranumit designerul, spunea cu umor că „preferă să moară”, decât să fie înmormântat, evocând de multe ori dorinţa sa de a fi incinerat. Conform dorinţelor creatorului, o parte din cenuşă ar trebui să ajungă alături de cea a mamei sale, iar o altă parte, alături de cea a lui Jacques de Bascher, marea dragoste a designerului până în 1989.

Unul dintre ultimii giganţi ai industriei haute couture, care s-a aflat, timp de mai bine de 35 de ani, în fruntea casei de modă Chanel, îşi justifica, în 2015, refuzul de a fi înmormântat, la o emisiunea de la televiziunea franceză: „Mi se pare oribil. Vreau să dispar precum animalele din pădurea tropicală. Este oribil să-i împovărezi pe oameni cu rămăşiţele tale”.

Lagerfeld nu dorea nici funeralii publice, declarând pentru Numéro că, 'după povestea familiei Hallyday, funeraliile la (biserica pariziană) Madeleine par o farsă, referindu-se la grandiosul omagiu popular organizat în cinstea cântăreţului Johnny Hallyday, la 9 decembrie 2017.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel