Judecătorul care l-a condamnat pe Iliescu: Starea de urgență e un zero. Represiunea nu va reuși

CorneliuTurianu
CorneliuTurianu

Corneliu Turianu, judecătorul care a refuzat înscrierea lui Ion Iliescu în cursa prezidențială din 1996, a declarat pentru DeCeNews că impunerea stării de urgență nu va avea niciun efect. Măsurile de reprimare în forță a manifestațiilor, solicitate de unii lideri ai Coaliției de guvernare, nu vor reuși decât să ostilizeze și mai mult populația, ducând la generalizarea acestor proteste, crede Turianu.

”Starea de urgență are efect zero. Nu ai ce le face oamenilor care demonstrează, a spus Turianu. Folosirea muniției de război este exclusă, iar bătaia sau alte manevre ale Jandarmeriei nu-i pot opri pe manifestanți. Să spunem că se instituie starea de urgență. Aceasta presupune interzicerea sau limitarea unor drepturi cetățenești. De pildă, vor fi limitate întrunirile publice, sau orele la care se pot organiza acestea. Cine va ține seama de interdicție? Abia că se oferă un motiv de sfidare, o miză a confruntării. Nici sancțiunile nu mai sperie pe nimeni. Posibil ca să fie trecute ca infracțiuni unele contravenții, dar dacă lumea are impresia că asistă la un final de regim, știe că nu se vor aplica aceste măsuri de pedeapsă”.

Turianu mai consideră că actualul regim a greșit atunci când a dat legi care fac  dificilă organizarea manifestațiilor de protest. Astfel, nimeni nu are curajul să organizeze un miting, dar oamenii vin foarte repede la mitinguri neautorizate, care scapă oricărui control.

Citește și:

Revoluția din 2012 a ajuns în momentul ”17 decembrie, CPEx”. Diaconescu-UNPR în rolul Elenei Ceaușescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel