Joachim Gauck, președintele Germaniei schimbat de coaliția condusă de Angela Merkel

Coaliția de guvernare a cancelarului Angela Merkel a ajuns la un acord pentru ca Ministrul de Externe Frank-Walter Steinmeier să preia președinția țării anul viitor. Este o mișcare ce va necesita o remaniere a cabinetului. 

Partidul Uniunea Creștină Democrată alături de uniunea-soră din Bavaria, Uniunea Socială Creștină ar fi vrut să pună presiune pentru impunerea propriului candidat, dar s-a renunțat în favoarea social-democratului Steinmeier pentru a evita o luptă lungă cu partidul său, notează Reuters. 

Mișcarea îi deschide drumul lui Steinmeier pentru alegere sa în luna februarie. El ar urma să îl înlocuiască pe actualul președinte Joachim Gauck, un pastor lutheran care a s-a făcut cunoscut ca un lider anti-comunist în fosta Germanie de Est.

Liderul social-democrat din Germania, Gabriel Segmar spune că este prematur să se vorbească despre viitorul succesor al lui Steinmer, după ce va pleca din funcția de ministru de externe, însă presa din Germania susține că Martin Schulz, președintele Parlamentului European ar urma să îi ia locul. 

În Germania președintele nu este ales de popor, ci de Adunarea Federală. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel