Jean Claude-Juncker, președintele CE, la București. Cu cine se întâlnește

Președintele CE, Jean Claude-Juncker, vine astăzi în România. 

Oficialul european are programate întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Sorin Grindeanu. Şeful CE se va adresa Parlamentului, în şedinţă plenară, cu privire la viitorul Europei, iar ulterior va fi primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis cu care va avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale.

”Discuţiile vor viza subiecte prioritare de pe agenda următoarelor reuniuni ale Consiliului European, precum procesul de reflecţie privind viitorul Uniunii Europene şi negocierile legate de retragerea Marii Britanii din Uniune. Vor fi abordate şi aspecte legate de priorităţile politice ale viitoarei preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene pe care România o va deţine în primul semestru din 2019”, a informat Administraţia Prezidenţială într-un comunicat.

Jean Claude-Juncker va participa şi la recepţia oferită de preşedintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Europei în Grădina Palatului Cotroceni.

Preşedintele Comisiei Europene se va întâlni joi şi cu premierul Sorin Grindeanu.

Cu ocazia prezenţei sale la Bucureşti, preşedintele Comisiei Europene se va afla şi în dialog cu cetăţenii, împreună cu comisarul european Corina Creţu, discuţiile vizând viitorul Europei şi rolul României în proiectul european, la 10 ani de la aderare. Dezbaterea va avea loc la Muzeul Naţional de Artă din Capitală.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel