EXCLUSIV  Jandarm achitat: Efectul protocoalelor în justiţie. Alistar: Aşa ceva nu poate exista

Protocoale secrete
Protocoale secrete

Victor Alistar a explicat, într-un interviu acordat DC News, cât de nocive au fost protocoalele secrete pentru sistemul judiciar şi cum, după desecretizarea acestora, instanţele au dat cu totul alte soluţii în aceleaşi dosare. 

Victor Alistar, membru CSM, a discutat, în cadrul unui interviu acordat DC News asupra cazului în care un jandarm, în primă instanţă condamnat pentru luare de mită, a fost achitat după desecretizarea protocoalelor încheiate între SRI şi Parchetul General. 

"Este exemplul cel mai bun cu privire la coruperea actului de justiţie şi la inducerea în eroare a unui judecător prin faptul că se încalcă principiul loialităţii probelor, care presupune că probele sunt administrate, în cadrul anchetei, legal şi cu respectarea tuturor standardelor. […]

Vedem cum, la magistrații aflaţi în poziţii diferite, faptul că unii cunoaşteau modul în care sunt realizate probele, iar alţii nu ştiau acest lucru a dus la soluţii diametral opuse pe aceeaşi speţă luate de aceştia. […] Domnia legii este singura care trebuie luată în considerare, nu infralegiferarea, pe ascuns, secret, printr-un act care nu are caracter normativ, dar care produce efecte similare unui act normativ, aşa ceva într-un stat de drept, în care Constituţia şi legea sunt respectate... nu poate exista", a declarat Victor Alistar.      

Urmăreşte aici declaraţiile lui Victor Alistar:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel