Jamie Oliver nu va mai pronunța niciodată numele unui aliment cunoscut. Motiv incredibil: Pot să confirm

Foto: Facebook Jamie Oliver
Foto: Facebook Jamie Oliver

Jamie Oliver a luat decizia să nu mai pronunțe niciodată numele unui aliment. Care este motivul celebrului bucătar și despre ce aliment este vorba.

Celebrul bucătar Jamie Oliver a anunțat că nu va mai folosi numele unui ingredient cunoscut în vloggurile sale, pentru a evita asocierea lui cu un alt termen rasist.

De frică să nu fie acuzat de rasism, Jamie Oliver, unul dintre cei mai iubiți bucătari din lume, a decis să nu mai folosească termenul frunze de Kaffir lime, adică Limetă Kafru în niciuna dintre rețetele sale televizate sau publicate. 

Acesta a dezvăluit că termenul are conotații rasiste și că vrea să le evite cât de mult poate pentru a nu crea o problemă.

"Pot să confirm că vom face trecerea la frunze de lime și nu vom mai folosi termenul de acum înainte. Conținutul rețetelor mai vechi va fi revizuit în mod corespunzător", a dezvăluit un apropiat al bucătarului eneglez, pentru Daily Mail.

Ce înseamnă Kaffir

Termenul Kaffir are conotații rasiste care datează din perioada în care populația de culoare era asuprită în Africa de Sud.

În zilele noastre, să numești pe cineva Kaffir este o ofensă care poate fi pedepsită cu închisoarea.

Decizia lui Jamie Oliver vine la scurt timp după ce mai multe lanțuri de supermarketuri britanice au interzis folosirea cuvântului în asociere cu produsele lor.

Limeta sau lime, cum e cunoscută la nivel mondial, este un fruct citric originar din Asia de Sud-Est și sudul Chinei. Fructul și frunzele sale sunt folosite intens în bucătăria unor țări precum Vietnam și Thailanda.

Termenul Kaffir lime a fost sesizat în scrieri încă din 1868, în Ceylon, însă unele izvoare consideră că provine din cuvântul arab Kafir, care înseamnă păgân.

Pedeapsă ciudată: Ce le pune Jamie Oliver în mâncare copiilor săi, dacă sunt neascultători

Starul britanic, în vârstă de 39 de ani, are cinci copii cu Jools, soţia sa.

Ideea acestei pedepse originale i-a venit atunci când fiica lui cea mare a fost "nerespectuoasă şi insolentă". Astfel, Jamie Oliver a cojit un măr, a pus un sos chili extrem de iute peste fruct şi l-a oferit apoi fiicei sale.

"Drept pedeapsă, îi fac să mănânce ardei iute. Nu mai e la modă să îţi baţi copiii, nu e deloc elegant şi nu ai voie ca părinte să faci acest lucru. Dacă eşti un bucătar celebru, aşa cum sunt eu, nu ar fi deloc plăcut dacă informaţia ar apărea în presă. Aşadar, ai nevoie de metode alternative. Poppy a fost foarte nerespectuoasă şi insolentă cu mine şi a forţat nota. Pe vremea copilăriei mele, aş fi fost bătut, dar în zilele noastre nu mai ai voie să faci asta. După cinci minute, a crezut că eu uitasem, dar nu uitasem. Mi-a cerut un măr. L-am tăiat în mai multe bucăţi pe care le-am frecat cu ardei iute. A fost o trataţie minunată", a dezvăluit Jamie Oliver.

Totuşi, celebrul maestru bucătar spune că soţia lui a fost furioasă când a aflat despre această metodă de disciplinare a copiilor cuplului: "Poppy a alergat spre mama ei şi i-a spus: Asta e ardei iute! Eu râdeam într-un colţ. Jools mi-a spus: Să mai faci asta niciodată!", a mai spus bucătarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel