Italia - Acord între Netflix şi Mediaset pentru producerea a şapte filme

Serviciul de streaming american Netflix şi grupul italian de televiziune Mediaset au anunţat marţi la Roma semnarea unui acord pentru a produce şapte filme în Italia, informează AFP.

"Vom investi în următorii doi ani 200 de milioane de euro în conţinut italian, şapte filme urmând să facă parte din acest efort", a declarat Reed Hastings, patronul Netflix, citat de agenţia specializată în informaţii financiare şi economice RadioCor .

"Avem peste două milioane de abonaţi în Italia şi continuăm să creştem", a precizat el, adăugând totuşi că nu intenţionează să deschidă locaţii de producţie în peninsulă.

Hastings a revenit totodată asupra informaţiilor privind deschiderea, de către parchetul din Milano (nord), a unei anchete privind Netflix, care nu are sediu social în Italia, privind suspiciunea de evaziune fiscală.

"Ca toate companiile internaţionale, este important să ne plătim impozitele în Italia. Vom deschide un birou care va fi permanent aici în Italia şi vom fi contribuabili normali ca orice altă companie", a declarat el, adăugând că în prezent nu există o dată specifică pentru deschiderea acestui birou.

"Acesta este primul pas al unui acord care va privi şi alte ţări în care suntem prezenţi", a declarat Alessandro Salem, un oficial Mediaset, citând şi Spania, unde grupul italian, al cărui principal acţionar este familia Berlusconi, este prezent.

Cinci dintre aceste şapte filme în coproducţie sunt deja stabilite, unul urmând să fie dedicat legendarului fotbalist Roberto Baggio, au precizat cele două companii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel