Urmărește emisiunea live


Ironia lui Rafila după ce Nicușor Dan a spus că nu s-a vaccinat

Foto Facebook Alexandru Rafila
Foto Facebook Alexandru Rafila

Care medic trebuia să îi spună lui Nicușor Dan să se vaccineze, medicul de familie sau medicul pediatru, se întreabă, ironic, doctorul Alexandru Rafila.  

În opinia lui Alexandru Rafila, declarația primarului general este doar un exemplu de afirmație care compromite campania de vaccinare.

„Am înțeles că nu s-a vaccinat încă pentru că nu a întrebat medicul sau medicul până acum, timp de opt luni, nu i-a spus dacă ar trebui sau nu să se vaccineze. Întrebarea mea este care medic: medicul de familie sau medicul pediatru? Cu toate că e un vaccin care se poate administra de la 12 ani ... cine trebuia să îi recomande vaccinarea domnului primar?”, a spus, marți seară, Alexandru Rafila.

În opinia lui Alexandru Rafila, este vorba despre „fățărnicie”, deoarece în discuție apare o persoană publică și ar trebui să fie exemplu pentru comunitatea pe care o conduce. „Discutăm de opt luni despre vaccinare și aflăm că, de fapt, noi nu ne-am vaccinat pentru că încă nu ne-a spus medicul. Mi se pare că exact în genul ăsta de exemple care compromit campania de vaccinare”, a spus, potrivit Mediafax, Alexandru Rafila. 

Nicușor Dan: O să mă vaccinez după ce medicul îmi va spune că este bine să o fac

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, nu s-a vaccinat împotriva COVID-19 și spune că va lua decizia să se vaccineze atunci când medicul îi va spune că este bine să o facă.

„Nu am spus public pentru că nu am vrut să parazitez dezbaterea publică cu asta. După cum bine știți, am fost în izolare în luna mai. Am fost în izolare pentru că fiica mea a fost infectată, apoi m-am infectat și eu, deci am avut coronavirus. O să fac vaccinarea după ce medicul îmi va spune că este bine să o fac”, a declarat Nicușor Dan.

Peste 12.000 de români s-au vaccinat în ultima zi de vară din 2021

Peste 12.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate luni de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

12.106 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore.

România are 5.250.891 de persoane vaccinate, din care 5.134.161 cu schema completă.

În ultimele 24 de ore, 5.754 de români au primit vaccinul Johnson&Johnson, 2.913 prima doză de Pfizer BioNTech, respectiv 3.204 a doua doză de Pfizer BioNTech, 51 prima doză de Moderna și 151 doza a doua, un român s-a vaccinat cu AstraZeneca, iar 32 au făcut rapelul cu același ser.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel