Irak: Insurgenții au preluat controlul la Mosul; guvernatorul provinciei confirmă

atentat-irak-afp
atentat-irak-afp

Insurgenții au preluat controlul marți la Mosul, al doilea oraș din Irak, ceea ce reprezintă o lovitură majoră dată autorităților care par incapabile să oprească avansul rebelilor, relatează AFP, care citează responsabili irakieni.

Potrivit guvernatorului provinciei Nineveh, Atheel al-Nujaifi, militanți ai Statului radical islamic radical în Irak și Levant (ISIL) dețin controlul asupra orașului irakian Mosul, relatează DPA. Guvernatorul, citat de Al Arabiya, a declarat că trupele guvernamentale s-au retras din oraș, scrie Agerpres.

Sute de oameni înarmați au lansat în cursul nopții un nou asalt împotriva Mosul, situat la aproximativ 350 km de Bagdad, și au reușit, după confruntări cu armata și poliția, să preia controlul asupra sediului guvernatorului, a închisorilor și a televiziunilor, după care au preluat controlul total asupra orașului.

Potrivit unui corespondent AFP, forțele de securitate și-au abandonat vehiculele în timp ce posturile de poliție au fost incendiate.

'În prezent, orașul Mosul nu mai este controlat de autoritățile statului și se află în mâinile insurgenților', a anunțat un responsabil al Ministerului de Interne. Acesta este al doilea oraș din țară aflat în întregime sub controlul insurgenților, după ce Fallujah, la vest de Bagdad, a căzut în mâinile insurgenților în luna ianuarie. Rebelii dețin de asemenea controlul asupra unei părți din orașul Ramadi, în apropiere de Fallujah.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel