Ion Țiriac, dezvăluire incredibilă despre Ilie Năstase: Am rămas fără cuvinte!

Sebastian Florea / 20 dec 2019 / 20:29 Salveaza PDF Comentarii

Ion Țiriac a povestit o întâmplare din vremea comunismului, în care protagonist a fost prietenul său Ilie Năstase.

Ion Țiriac și-a adus aminte de un moment petrecut în anii `70, atunci când cei de la Comitetul Central i-au transmis că Ilie Năstase ar fi trucat un meci de Cupa Davis.

”Mi-au propus în 1972, imediat după Cupa Davis, să fiu membru de partid. În prima săptămână de după am fost chemat la Comitetul Central. Spuneam în gând: `Ce-oi fi făcut?!`. Erau cei patru, cinci tovarăși care mi-au spus: `Tu ai luptat, dar Năstase ne-a vândut meciul. Uite ce-a făcut! Bine, noi ne-am gândit mult și avem o propunere! Ce-ar fi să fii președintele CNEFS (nr. fostul Consiliul Național pentru Educție Fizică și Sport)?', a povestit el.

”Eu m-am așezat pe un scaun și mă vedeam venind la birou la 8 dimineața și plecând la 7-8 seara și le-am zis: `Domnilor, am rămas fără cuvinte la această propunere. Dar văd două probleme. Eu nu sunt membru de partid. Eu am venit de la Steagu Roșu și sunt fost ofițer la Dinamo`. `Cum, domnule, nu te-au făcut?`, mi-au zis. `Nu știu. Eu nu am carnet`. Și le-am spus sincer că eu nu mă pricep la fotbal, ca și acum”, a dezvăluit Țiriac, pentru Gazeta Sporturilor.

România a ajuns în ultimul act al Cupei Davis în trei rânduri, dar a fost învinsă de fiecare dată.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29