Ion Cristoiu, despre scrisoarea fiicei lui Lucian Blaga: O mare pierdere pentru istorie

Ion Cristoiu
Ion Cristoiu

Fiica lui Lucian Blaga i-a scris premierului României. Dorli Blaga i-a prezentat situația gravă în care se află manuscrisele unor mari scriitori naționali aflate în posesia fostului “Muzeu al literaturii române”, acestea fiind pe cale de a fi distruse din cauza procedurilor de evacuare. Ion Cristoiu, într-o intervenție telefonică la emisiunea lui Rareș Bogdan, a spus că suntem în fața unei mari pierderi pentru istoria românilor.

"Se mută depozitul. Muzeul Literaturii Române dispare. Puteau fi depozitate şi într-un butoi. Muzeul se închide, el nu va mai fi deschis pentru public. Pe praful ăsta cultural era măcar pentru elevi, mai vedeau un manuscris, pălăria lui Rebreanu. Eu aş deschide o investigaţie în legătură cu retrocedarea acestei case", a spus jurnalistul Ion Cristoiu.

"Având experienţa indiferenţei româneşti acest muzeu nu se mai deschide niciodată.Trebuie să lansăm noi în perioada prezidenţialelor un om care să vorbească despre aceste probleme. Campania prezidenţială este şi o campanie de probleme. Avem nevoie de unul care să vorbească numai de cultura română", a mai spus Ion Cristoiu, scrie Realitatea.

VEZI ȘI: Scrisoarea fiicei lui Lucian Blaga către Victor Ponta: Sunteți prea tânăr

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel