Iohannis cheamă partidele la consultări pe tema legilor "Big Brother"

Președintele Klaus Iohannis a invitat partidele parlamentare la consultări pe tema securității cibernetice, după ce recent a trimis Parlamentului un draft pentru o nouă lege "Big Brother".

Potrivit unui comunicat de presă remis de Administrația Prezidențială, Klaus Iohannis "invită miercuri, 6 mai a.c., începând cu ora 10.00, la Palatul Cotroceni, liderii partidelor și formațiunilor politice parlamentare, în vederea unor discuții referitoare la cadrul juridic privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice. Întâlnirea va avea loc în Salonul Ambasadorilor, cu oportunități de imagine doar pentru cameramanul și fotograful oficiali. Imaginile vor fi transmise de îndată presei acreditate".

Informații apărute săptămâna trecută în presă spuneau că preşedintele Klaus Iohannis a trimis în Parlament un nou draft al legilor "Big Brother", după ce Curtea Constituţională a declarat legea securităţii cibernetice neconstituţională în ansamblul ei. Proiectul trimis urmează să fie prezentat grupurilor parlamentare, șeful statului dorind ca în termen de cel mult două săptămâni să existe consens în Legislativ cu privire la acest subiect.

Proiectul propus de șeful statului vizează completarea legii privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, 506/2004.

Legea Big Brother. Klaus Iohannis cheamă din nou partidele la Cotroceni. Ce spune Chirieac

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel