Iohannis, declarații ȘOC. Irina Loghin: Este incredibil ce aud

Iohannis
Iohannis

Irina Login a reacționat, în direct la Antena 3, după ce președintele Klaus Iohannis a declarat că românii și moldovenii sunt două popoare diferite. 

”Este incredibil ce aud. Nu se poate așa ceva! În primul rând, mă trag și eu din viță basarabeană, regretatul meu tată fiind basarabean. Cine nu știe nu cunoaște. Președintele să meargă o săptămână printre ei să vadă cât de afectivi și generoși sunt basarabenii, cum știu să respecte cultura. Este cel mai receptiv public, cel din Basarabia. Știu și ascultă mesajul pe care îl transmiți, îl trăiesc cu tine. Până și Eminescu a făcut trimitere la unire și unirea face puterea. În 1 decembrie 1918, s-a înfăptuit România Mare. Dacă nu știe asemenea lucruri, trebuie să studieze, să vadă întâi și să se gândească bine înainte de a face o asemenea gafă. Nu se poate! Pentru mine și pentru ei, sunt foarte foarte patrioți. Dacă nu cunoaște, să iasă și să vorbească cu toți basarabenii, care ți se lipesc de suflet din prima. Să-i vezi, să-i simți că sunt români de-ai tăi”, a declarat Irina Loghin, în direct la Antena 3. 

Întrebat despre Unirea României cu Republica Moldova, de ce nu s-a făcut în anul Centenar și de ce nu s-a încercat nimic, dar și de ce și când va fi posibil să fie făcut un referendum de unire cu Republica Moldova, președintele Klaus Iohannis a răspuns scurt: ”Atunci când ambele popoare vor hotărî că vor acest lucru, atunci se va întâmpla”. 

Vezi și: Oana Zamfir: Iohannis a fost în stare să emită această zicere. Ce o fi de făcut după așa ceva?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel