Întâlnire Trump-Merkel. Discuții despre NATO

Președintele american Donald Trump a fost vineri gazda cancelarului german Angela Merkel la Casa Albă, relatează Reuters. Întâlnirea celor doi fusese programată inițial marți, dar a fost amânată din cauza furtunii de zăpadă care a lovit coasta de est a Statelor Unite.

Trump a reafirmat cu ocazia întrevederii cu Merkel că membrii NATO trebuie să își achite corect obligațiile financiare față de alianță. El a apreciat însă, potrivit agenției Reuters, eforturile guvernului de la Berlin pentru creșterea bugetului apărării și atingerea unei cote de cel puțin 2% din PIB. În replică, Angela Merkel a declarat că Germania se angajează să atingă nivelul respectiv al alocării bugetare, adaugă AFP.

Xinhua reamintește că în ianuarie, Trump a acordat un interviu presei europene, în care a susținut că NATO este o organizație depășită, deoarece nu luptă împotriva terorismului. După ce și-a preluat mandatul de președinte, el a coborât însă tonul criticilor la adresa alianței nord-atlantice. Vineri, el a declarat că i-a reafirmat cancelarului Merkel sprijinul său puternic pentru NATO, precizează AFP.

Migrația a fost un alt subiect pe agenda discuțiilor de la Casa Albă. Președintele SUA a subliniat, la conferința de presă comună cu cancelarul german, că imigrația este "un privilegiu, nu un drept".

În privința relațiilor comerciale dintre Statele Unite și Uniunea Europeană, Trump a insistat că nu este izolaționist, dar dorește tratate de schimb echitabile, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel