Întâlnire memorabilă între Cîmpeanu şi ministrul Învățământului Superior din Cuba. Este primul oficial din Havana care vizitează România după 1990

Foto: Ministerul Educaţiei
Foto: Ministerul Educaţiei

Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu și ministrul Învățământului Superior din Cuba, José Ramón Saborido Loidi, au semnat Programul de cooperare în domeniul învățământului superior între Ministerul Educației din România și Ministerul Învățământului Superior din Republica Cuba.

Evenimentul a declanșat un adevărat „pelerinaj” al universităților românești pentru semnarea de acorduri bilaterale cu reprezentanții universităților din Cuba – au fost semnate 18, iar alte 20 de acorduri urmează să fie parafate în zilele următoare, transmite Ministerul Educației. „Programul de cooperare în domeniul învățământului superior reprezintă cadrul necesar pentru continuarea cooperării între instituțiile de învățământ superior din România și Cuba pe teme de interes comun, valorificând inovarea și schimbul de experiență și bune practici. Programul de cooperare prevede, de asemenea, acordarea, în regim reciproc, de burse de studii pentru toate ciclurile universitare în domenii de interes comun”, arată ministerul în comunicat.

În cadrul întrevederii bilaterale, cei doi miniștri au apreciat dinamica procesului de cooperare universitara, precum și preocupările comune în domeniul educației. Sorin Cimpeanu a menționat oportunitatea de a valorifica acordurile de parteneriat interuniversitare prin programul european Erasmus+, precum și prin programele dezvoltate de Agenția Universitară a Francofoniei, potrivit sursei citate La intalnire a participat și ministrul Culturii, Lucian Romașcanu. Comunicatul subliniază și contribuția ambasadoarei României la Havana, Doris Mircea. „Se remarcă în mod deosebit susținerea Ministerului Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadorului României la Havana, doamna Theodora Magdalena Mircea care a materializat astfel demersurile diplomatice initiate de o lunga perioada de timp pentru cooperarea in domeniul educatiei intre România si Republica Cuba”, se arată în document.

Evenimentul face parte din programul ministrului Învățământului Superior din Cuba, José Ramón Saborido Loidi, aflat în vizită în România alături de o delegație de 12 rectori ai universitatilor din Cuba. În acest context, demnitarul cubanez va fi prezent la o serie de acțiuni care vizează dezvoltarea și consolidarea relațiilor bilaterale româno-cubaneze în domeniul învățământului superior, mai arată Ministerul Educației. „De mentionat ca este prima vizită a unui ministru cubanez al educației în România, fiind si primul memebru al Guvernului cubanez care viziteaza România după 1990 și marchează potentialul de colaborare între universitățile românești și cele cubaneze, in cadrul mai larg al sustinerii activitatilor de dezvoltare a internationalizarii activitatii universitatilor romanesti”, potrivit instituției. In total, 11 universitati romanesti vor semna acorduri de colaborare cu 12 universitati cubaneze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel