Îndepărtează petele de ulei de pe pereți și haine chiar și fără spălare. Iată câteva trucuri eficiente

Îndepărtează petele de ulei de pe pereți și haine chiar și fără spălare. Sursa - pixabay.com
Îndepărtează petele de ulei de pe pereți și haine chiar și fără spălare. Sursa - pixabay.com

Atunci când gătești, se poate întâmpla ca picăturile de ulei să sară și să murdărească pereții,  gresia, faianța, dar și hainele cu care ești îmbrăcat.

 

De câte ori ți s-a întâmplat să arunci hainele deteriorate de petele de ulei? Uleiul este unul dintre cele mai dificile produse de îndepărtat de pe țesături și suprafețe. Cu toate acestea, din fericire, poți elimina petele de grăsime chiar și fără a spăla hainele, recurgând la câteva mici trucuri.

Remedii populare, care elimină umiditatea excesivă din casă: trucul bunicii nu dă greș niciodată

Uneori, nu ai timp să folosești mașina de spălat. Dacă ți-ai pătat hainele cu ulei de măsline, poți folosi fierul de călcat pentru a rezolva problema. Încinge fierul de călcat și pune-l pe pata de ulei, peste cate au pus, anterior, hârtie absorbantă. Aplică fierul de călcat pe hârtie și ține-l câteva secunde. Pata de ulei se va transfera pe hârtie. 

Un alt remediu util este folosirea alcoolului. Toarnă un strop de alcool pe pată și lăsă-o să acționeze câteva minute. Doar curăță, apoi, zona, pentru a îndepărta toate urmele de ulei.

Sarea are capacitatea extraordinară de a absorbi umezeala și grăsimea. Tot ce trebuie să faci este să pui niște sare peste pată. Acest remediu este potrivit în special pentru țesăturile delicate. Freacă ușor zona pătată cu sare, apoi înmoaie haina într-un lighean cu apă fierbinte. În acest moment, poți alege: fie speli haina manual, fie în mașina de spălat. În ambele cazuri pata se va desprinde ușor.

Tigaia s-a ars? Iată cum o poți salva. Sfaturile gospodinelor cu experiență

 

Dacă, în schimb, ai de-a face cu pete vechi de ulei și urme de grăsime, poți folosi oțet și pudră de talc. Aplică puțină pudră de talc pe pată și lasă-o să acționeze o oră. La final, stropește puțin oțet alb pe pată. În acest fel, chiar și cele mai vechi și mai încăpățânate pete vor dispărea.

 

Ce să folosești pentru a îndepărta petele de ulei de pe suprafețe

 

Nu doar hainele  sunt expuse riscului de a fi pătate cu ulei. Când gătești, se murdăresc și pereții, și gresia, și faianța.

Pentru a îndepărta petele de ulei de pe gresie și faianță este suficient să folosești o soluție de apă fierbinte și oțet. Datorită proprietăților sale de degresare ale oțetului, suprafețele vor străluci din nou.

Dacă uleiul ajunge pe podea, poți pune, peste pată, puțină făină, care va absorbi rapid uleiul.

Cum să speli perfect oglinda din baie în 3 pași: va arăta ca nouă și nu va avea nicio pată

În fine, dacă uleiul a sărit pe pereți, nu trebuie să te alarmezi. Pentru a nu deteriora vopseaua, aplică rapid pudră de talc pe pata. Lăsă-o să acționeze o jumătate de oră și apoi scufundă o periuță de dinți în apă și săpun neutru. Freacă ușor pata până va dispărea.

Vezi și:

 

De ce trebuie să pui un burete pentru vase în cuptorul cu microunde: secretul gospodinelor cu experiență

 

Dacă ai văzut cum unele gospodine pun un burete de vase în cuptorul cu microunde, atunci nu fi surprins.

Această acțiune este un truc foarte interesant, la care apelează gospodinele. Un burete fierbinte pentru spălarea vaselor devine un instrument ideal pentru curățarea pereților cuptorului cu microunde.

Cu toate acestea, pentru ca trucul să  funcționeze, este important să urmezi câțiva pași. Nu pune în cuptorul cu microunde un burete uscat. Acesta trebuie înmuiat, mai întâi, în apă. Adaugă, apoi,  câteva picături de detergent lichid de spălat vase pe burete.

Scapă, ușor, de mirosul neplăcut din chiuvetă: 4 moduri dovedite

După aceea, stoarce buretele de câteva ori, ca să se formeze spuma. După ce ai o cantitate suficientă de spumă, pune buretele în cuptorul cu microunde și setează timpul de încălzire la jumătate de minut.

După expirarea timpului, scoate buretele, care va fi moale și fierbinte. Astfel, buretele se va descurca mai ușor și va curăța mizeria depusă pe pereții cuptorului cu microunde.

Vei observa cât de repede sunt îndepărtate impuritățile. Chiar și resturile de alimente uscate vor fi curățate fără probleme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel