EXCLUSIV  INCREDIBIL! Cu cât umflă samsarii preţul roşiilor. Florin Ciobanu: Aceasta e diferenţa. Preţul REAL

Florin Ciobanu, preşedintele Asociaţiei Tinerilor Fermieri a explicat de ce pieţele sunt invadate de samsari sau comercianţi şi nu de producătorii reali de fructe şi legume.

Într-un interviu acordat DC News TV, fermierul Florin Ciobanu a vorbit despre motivul pentru care mulţi dintre cei care vând în pieţe sunt samsari/comercianţi. 

“A fost, poate mai şi este o mafie a pieţelor, dar de câţiva ani avem o asociaţie a administratorilor de pieţe cu care suntem în contact de 2-3 ani, cu sediul la Sibiu, şi am înţeles că problema nu ar fi numai la ei, ar fi şi la noi. Pieţele au fost date de primării, în administrarea unor firme care, ca să-şi poată plăti taxele de concesiune trebuie să încaseze bani. Iar noi, producătorii, nu suntem tot anul în pieţe, mai ales iarna. Iar în aceste pieţe au rămas comercianţii sau samsarii, dar ei sunt cei care plătesc chiria la tarabă”, a explicat Florin Ciobanu, întrebat dacă există o mafie a pieţelor.

Întrebat care este diferenţa între preţul, de exemplu, al roşiilor, de la poarta fermierului de unde sunt preluate de samsari şi până la taraba din piaţă unde sunt vândute, Florin Ciobanu a explicat: „De multe ori se şi dublează preţul, dacă nu chiar mai mult. Peste 100%”.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel