Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari, așa că nu e de mirare că toată lumea vrea să-i afle rețetele.
Iată, în cele ce urmează, trucul pe care îl folosește Cătălin Scărlătescu pentru ca sarmalele să aibă o aromă aparte.
4 kg de carne tocată de porc
500 g orez
2 kg ceapă
40 g piper
45 g sare
o bucată de afumătură
bulion
frunze de varză murată
cimbru
foi de dafin
Se toacă ceapa mărunt, iar apoi o punem într-o tigaie la călit până prinde o culoare ușor aurie și o lăsăm puțin la răcit. „Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, a explicat chef Cătălin Scărlătescu.
Trucul lui este că pune în oala de sarmale o bucată generoasă de afumătură, pentru ca sarmalalele să prindă o aromă aparte. „Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi, aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai explicat Cătălin Scărlătescu, potrivit retetepractice.ro.
Sarmalele se vor lăsa la fiert aproximativ patru ore.
Un nou cooking show va fi prezentat de Irina Fodor. „Chefi fără limite” este un format original, care va fi filmat în această toamnă în insulele grecești. Fiecare episod le va dezvălui telespectatorilor preparate tradiționale, preparate originale cu savoare elenă, locuri superbe și aventură cât cuprinde. Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu vor coordona fiecare câte o echipă, miza fiind aceea de a demonstra că un bucătar pasionat se poate descurca în orice condiții și că își poate depăși limitele. Obișnuiți cu confortul propriei bucătării sau cu cămări bine aprovizionate, concurenții vor fi nevoiți de multe ori să își procure singuri ingredintele sau ustensilele, lucru ce va duce întreaga competiție la un alt nivel.
Cei trei chefi vor fi și ei nevoiți să iasă din bucătărie și să se alăture concurenților pentru ca echipa lor să iasă câștigătoare în anumite confruntări. „Eu sunt obișnuit cu aventura, m-am reîmprietenit cu ea acum ceva vreme, iar dacă o combin și cu bucătăria... cred că o să iasă ceva foarte tare! Sunt curios cum se vor descurca și colegii mei, abia aștept să-i văd!”, a declarat chef Bontea.
„Eu le-am tot vorbit colegilor mei despre călătorii, știu deja că sunt îndrăgostit de Grecia, așa că să gătesc și să văd cele mai frumoase insule grecești este pentru mine competiția perfectă”, a declarat chef Scărlătescu.
„Intrăm într-o competiție cu șanse egale. Pentru oamenii de acolo suntem și noi niște concurenți, pentru că nu ne cunosc, nu au auzit de noi. Așa că va trebui să luptăm pentru fiecare probă, fiecare avantaj. Asta va fi taaaare interesant!”, spune chef Dumitrescu.
Noul cooking show va fi prezentat de Irina Fodor, care va avea alături și un co-prezentator, ce va povesti în detaliu despre specificul locului, mâncărurile și ingredientele pentru care este renumit. „Când crezi că aventura a luat sfârșit, afli că se coace una și mai și! Cam asta a fost starea mea când am aflat despre “Chefi fără limite”. Primul gând a fost de regret că mi-am desfăcut bagajul, pentru că mi-ar fi fost mai simplu dacă lăsam lucrurile în troller, așa cum erau. Pe de altă parte, m-am bucurat tare mult că ne reluăm ritmul plin de adrenalină așa de repede, pentru că nu mă așteptam la încă o călătorie. O să explorăm Grecia și insulele ei la pas, cu barca, cu bacul, cu mașina și nu m-aș mira chiar înot, mai ales în cazul chefilor și al echipelor lor. O să descoperiți, alături de noi, frumusețea necunoscută a acestei țări, cultura ei culinară deosebit de bogată și o să trăiți o aventură care nu seamănă cu ce ați mai văzut până acum.”, a declarat Irina Fodor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu