Începe Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Măsuri sporite de siguranță

Alexandru Ichim / 14 iun 2019 / 12:03 Salveaza PDF Comentarii
Dama cu camelii_foto Chongqing Chuanju Theatre
Dama cu camelii_foto Chongqing Chuanju Theatre

Zeci de mii de persoane sunt așteptate la Sibiu pentru a lua parte la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. La nivelul Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu s-au luat măsuri suplimentare pentru ca  cea de a 26-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru să se desfășoare în bune condiții, fără incidente.

În perioada 14 - 23.06.2019, cu o medie de 50 de polițiști pe zi, se va acționa în sistem integrat  în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, premergător și pe timpul desfășurărilor manifestărilor circumscrise acestui eveniment.

Vezi și: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, programul complet

 

Printre măsurile aplicate la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu amintim:

- intensificarea  acţiunilor de patrulare pe mijloacele de transport în comun din zonele cu afluenţă numeroasă de persoane, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare;

- depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care prin comportament sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică;

- restricţionarea şi, după caz, devierea traficului rutier pe traseele şi zonele de desfăşurare a manifestărilor artistice;

- identificarea, verificarea şi monitorizarea  persoanelor cunoscute cu un comportament violent, deviant, a bolnavilor psihic, a deţinătorilor de armament care pot reprezenta un factor de risc asupra climatului de ordine şi siguranţă publică.

 

Pentru siguranţa dumneavoastră, poliţiştii recomandă:


- Parcaţi vehiculele în spaţiile sau parcările special amenajate! În autoturisme nu trebuie lăsate la vedere bunuri de valoare!

- Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră când vă aflaţi în mulţime, în magazine, în mijloacele de transport în comun;

- Este bine să fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele cunoscute întâmplător;

-   Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice!

-   Nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi de urgenţă la numărul 112, apel gratuit!

-   Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool!

 

Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi! Dacă observaţi lipsa copilului, adresați-vă imediat celui mai apropiat polițist pe care îl întâlniți sau sunaţi la numărul de urgenţă 112! 

Este bine ca cei mici să cunoască numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa de domiciliu, deoarece, la astfel de evenimente, riscul de a se rătăci creşte.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23