Începe Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, programul complet

Dama cu camelii_foto Chongqing Chuanju Theatre
Dama cu camelii_foto Chongqing Chuanju Theatre

Zeci de mii de persoane sunt așteptate la Sibiu pentru a lua parte la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. 

Cea de a XXVI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu se va desfășura între 14 și 23 iunie și are ca temă ARTA DE A DĂRUI. Această amplă sărbătoare a artelor spectacolului propune, în cele zece zile, 540 de evenimente, în 75 de spații de joc, la care vor participa 3300 de artiști și invitați din 73 de țări.

Biletele pentru spectacolele din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală din Sibiu (strada Nicolae Bălcescu 17), de marți până sâmbătă, între 11 și 18, și duminică, în intervalul 10:00 – 14:00. Bilete online și mai multe informații despre spectacolele FITS 2019 se găsesc pe www.sibfest.ro.

Printre spectacolele eveniment ale acestei ediții se mai află:

Hamletul lui Dodin / Lev Dodin’s Hamlet - Maly Drama Theatre -Theatre of Europe, St. Petersburg (Rusia) – O piesă clasică, un nesecat izvor de întrebări: Oare cei care fac rău sunt conștienți că acțiunile lor sunt negative? Sunt ei oare sănătoși sau nebuni? Este posibil ca un nebun să fie conștient de nebunia lui? Ce ne motivează acțiunile: dorința de a face ceva ori imposibilitatea tragică de a face orice altceva? Dacă nu putem rezolva misterul umanismului lui Hamlet, trebuie cel puțin să-i găsim un sens.

Bucuria / Joy - Emilia Romagna Teatro Fondazione & Pippo Delbono Company (Italia) - Orice spectacol de teatru poate deveni o călătorie, traversând diferite situații, stări de spirit și percepții, luându-ne prin surprindere. Punerea în scenă a unui spectacol despre Bucurie reprezintă căutarea acelei unice circumstanțe, traversarea unor râuri de sentimente extreme în încercarea de a surprinde, în final, explozia de Bucurie.

Furtuna lui K. / K. Tempest – Matsumoto Performing Arts Centre (Japonia) – bazat pe „Furtuna” lui Shakespeare, considerată o piesă romantică specifică perioadei sale de creație târzie. Kazuyoshi Kushida, autorul acestui spectacol, spune că „Furtuna” pare un basm, iar minunile neînțelese ale planetei și ale universului pot fi revelate doar prin metode teatrale. Spectacolul atinge mai multe teme, cum ar fi magia, trădarea, răzbunarea și familia, iar muzica evocă spiritul insulei fermecate.

Poți accesa programul complet al evenimentului dacă dai click AICI!

Restricții de trafic pentru festival

Pentru buna desfășurare a acestui eveniment important al orașului va fi necesară închiderea unor parcări, totală sau parțială, după cum urmează:

- Parcarea din Piața Teatrului va fi închisă publicului în perioada 10 - 25 iunie, în această locație desfășurându-se activitatea logistică necesară organizării Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. De asemenea în acest spațiu vor fi parcate o parte din autovehiculele trupelor participante și echipamentele necesare. Tot aici se vor organiza și se vor lansa artificiile cu ocazia deschiderii și închiderii Festivalului.

- Pe strada Bastionului vor fi rezervate pentru Festivalul Internațional de Teatru un număr de 7 locuri în perioada 12-24 iunie

- Locurile de parcare de pe strada Moș Ion Roată (în spatele Teatrului Gong) vor fi rezervate Festivalului în 11 și 12 iunie.

- Un număr de 5 locuri de parcare din Piața Mică (în zona Casei Artelor) vor fi rezervate Festivalului în perioada 10-24 iunie pentru că aici va avea loc Sibiu Book Fest și apoi ateliere de circ.

- Parcarea din spatele Centrului Cultural Ion Besoiu va fi închisă în perioada 12-24 iunie și rezervate pentru Festival.

- În parcarea de la Sala Thalia va fi necesară rezervarea a 10 locuri, dar pentru scurt timp, în 21-24 iunie.

- Un număr de 3 locuri de parcare pe strada Al. Odobescu vor fi rezervate pentru autovehiculele Festivalului în perioada 11-23 iunie, pentru a fi utilizate în acțiunile de la Teatrul Gong.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel