Incendiul de la Spitalul de Copii din Iași ar fi izbucnit din tavan. Primele explicații - surse

Foto: Captură Realitatea PLUS, arhivă
Foto: Captură Realitatea PLUS, arhivă

Surse din cadrul Spitalului de Copii din Iași au oferit câteva explicații cu privire la incendiul de marți seară. 

Ancheta demarată în cazul incendiului izbucnit, marți seară, la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași, este încă în desfășurare, cauza oficială nefiind stabilită încă. Totuși, zona în care a avut loc incendiul este sigilată, iar la începutul săptămânii viitoare este așteptat un expert. 

Surse din cadrul spitalului au explicat pentru presa locală că instalația electrică veche a spitalului, care nu a mai putut susține toți consumatorii, ar fi principala responsabilă de producerea incendiului.

Incendiul ar fi pornit de la nivelul tavanului

Sursa citată de Ziarul de Iași a declarat că: 'Acum se verifică dacă incendiul nu ar fi pornit de jos, de la o priză, însă urmele se văd foarte clar: incendiul a pornit din tavan. Subfinanţarea constantă a sistemului de sănătate este cauza tuturor nenorocirilor care se întâmplă în această perioadă în spitale. Sunt sărite mai multe etape - se aduce aparatură de ultimă generaţie, însă nu ne gândim dacă duce sau nu instalaţia.'

În cadrul anchetei, sursa a vorbit cu trei persoane care i-au descris că focul ardea mocnit, iar un fum negru ieşea din perete. Fumul 'nu putea fi decât de la izolaţia conductorilor electrici', care s-au topit şi au căzut pe lucrurile din cameră, acestea luând foc instant.

'Nu sunt pagube materiale majore ale spitalului, tableta prin care se făceau raportările COVID, un laptop, alte bunuri personale, au ars şi documente din arhivă, dar multe pot fi recuperate, existând copii după acestea. Partea bună este că nu există nicio victimă, nici măcar o intoxicaţie cu fum', a mai spus sursa citată.

Incendiul s-a produs marți seară, în jurul orei 19, la etajul II al Spitalului de Copii din Iaşi. 31 de persoane - 13 copii, părinți și personal medical, au fost evacuate în șapte minute.

Radu Țincu spunea că 'Se va mai întâmpla. Avem o infrastructură mult prea veche'

Medicul primar ATI Radu Țincu declara, după apariția imaginilor cu incendiul de la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iași, că 'se întâmplă din păcate același lucru și cred că se va mai întâmpla, nu este ultimul episod de acest gen, pentru că avem o infrastructură mult prea veche.'

'Această infrastructură nu poate fi reformată pentru că multe din spitalele construite în anii '50, '60, '70, nici nu mai au planurile inițiale ale instalațiilor electrice. S-au făcut numeroase intervenții care au modificat structurile inițiale', a explicat mediul Radu Țincu, la emisiunea 'Culisele statului paralel' de la Realitatea PLUS, moderată de Anca Alexandrescu. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel