Incendiu la Spitalul de Copii din Iași. Radu Țincu: 'Se va mai întâmpla. Avem o infrastructură mult prea veche'

Foto Captură Realitatea PLUS
Foto Captură Realitatea PLUS

Medicul primar ATI de la Spitalul Floreasca din Capitală, Radu Țincu, a făcut câteva precizări după incendiul de la Spitalul de Copii ''Sfânta Maria'' din Iași. 

Medicul primar ATI Radu Țincu a declarat, marți seară, după apariția imaginilor cu incendiul de la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iași, că 'se întâmplă din păcate același lucru și cred că se va mai întâmpla, nu este ultimul episod de acest gen, pentru că avem o infrastructură mult prea veche.'

'Această infrastructură nu poate fi reformată pentru că multe din spitalele construite în anii '50, '60, '70, nici nu mai au planurile inițiale ale instalațiilor electrice. S-au făcut numeroase intervenții care au modificat structurile inițiale', a explicat mediul Radu Țincu, la emisiunea 'Culisele statului paralel' de la Realitatea PLUS, moderată de Anca Alexandrescu.

Radu Țincu a mai spus apoi că 'oricâte controale s-ar face, este aproape imposibil să putem revedea toate aceste circuite.'

'Pe de altă parte, ce s-a întâmplat în ultimul an și jumătate, cu pandemia Covid, a suprasolicitate secțiile de Terapie Intensivă și în adăugarea de aparatură care a consumat energie electrică din ce în ce mai mult. Și nu în ultimul rând, în continuare, chiar dacă s-au făcut controale, multe nu s-au finalizat, concluziile nu le cunoaștem în prezent.', a mai precizat medicul Radu Țincu.

Incendiul a fost lichidat

Incendiul care a izbucnit, marți seara, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași, a fost lichidat. 

ISU Iași a transmis că 'a fost verificat etajul 4, nu sunt raportate victime la acest etaj. De la etajul 3 au fost evacuate 12 persoane (5 copii - 3 aparținători și 4 cadre medicale) care au fost mutate într-o altă aripă a spitalului, toate persoanele fiind stabile. Au fost verificate etajele superioare, nefiind identificate victime. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 15 mp (un salon). Incendiul a fost lichidat.'

'Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Interventie. La fața locului salvatorii intervin cu 6 mașini de stingere, 1 autospecială de descarcerare, 2  autospeciale de transport victime multiple, 1 autoscară și 1 cisternă. 

Totodată, la locul intervenției au fost trimise 3 ambulanțe SMURD și 1 unitate de terapie intensivă mobilă.', transmiteau anterior reprezentanții ISU Iași. (Citește mai mult AICI.)

Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” are 650 de paturi, iar aici vin cele mai grave cazuri din toată Moldova, informează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel