Incendiu la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iași. Pacienţii, evacuaţi - VEZI AICI VIDEO

Alertă la Iaşi, după ce a izbucnit un incendiu la o unitate spitalicească. 

UPDATE 4: Din ultimele informații transmise Ministerului Sănătății, în total au fost evacuate 30 de persoane, astfel: 12 copii, 11 cadre medicale, 7 aparținători. Nicio persoană nu a fost afectată de incendiu.  Pacienții au fost relocați în incinta spitalului.

UPDATE 3: Informații suplimentare referitor la cele 12 persoane evacuate:  Este vorba despre 5 copii, 3 părinți, 4 personal medical.

Pentru optimizarea misiunii de raspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Interventie.  La fata locului salvatorii intervin cu 6 mașini de stingere, 1 autospeciala de descarcarare, 2  autospeciale de transport victime multiple, 1 autoscara si 1 cisterna. 

Totodata, la locul interventiei au fost trimise 3 ambulante SMURD și 1 unitate de terapie intensiva mobila.  La acest moment incendiul este localizat, astfel ca a fost eliminat pericolul extinderii la vecinatati. Misiunea este in dinamica. 

Au fost verificate etajele superioare, nefiind identificate victime. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 15 mp (un salon). Incendiul a fost lichidat.

UPDATE 2: Ministerul Sănătății informează următoarele cu privire la incendiul care s-a produs la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, aflat în subordinea Consiliului Județean Iași:

Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a produs la etajul al treilea al clădirii - zona ATI. Din primele date furnizate, până la acest moment au fost evacuate 12 persoane și nu au fost raportate victime.

UPDATE: A fost activat codul roşu de intervenţie

Un incendiu a izbucnit, marți seara, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași. Flăcările vin din pavilionul administrativ. Au fost evacuați toți pacienții. Primele informații arată că șapte copii au fost evacuați dintr-un salon tampon.

Pompierii au ajuns rapid la fața locului și intervin pentru stingerea flăcărilor. IPJ anunță că polițiștii au fost sesizați în jurul orei 19.00 despre faptul ca într-un salon al unei unități medicale a apărut un incendiu.

„În urma sesizării, polițiștii ieșeni s-au deplasat la fața locului în vederea stabilirii situației de fapt. La fața locului a fost trimis și un echipaj al Biroului Rutier Iași pentru dirijarea traficului rutier în zonă”, arată Poliția Iași. Practic, circulația în jurul spitalului a fost închisă.

Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” are 650 de paturi, iar aici vin cele mai grave cazuri din toată Moldova. La faţa locului au sosit mai multe echipaje de pompieri. Se acţionează pentru lichidarea incendiului, transmite Mediafax.

VIDEO: 

Antena 3 a difuzat primele imagini cu flăcările: 

revenim cu detalii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel