Incendiu de vegetaţie în România, surprins din avion: Am mai raportat unul, avea fumul la 4500 m

Foto Cezar Osiceanu
Foto Cezar Osiceanu

Pilotul Cezar Osiceanu a fotografiat un incendiu de vegetaţie în Cluj din avion. Acesta spune că nu e primul astfel de eveniment pe care îl surprinde. 

"Incendiu de vegetaţie în Cluj, marţi, aproximativ ora 19:00. Am mai raportat din zbor un incendiu foarte puternic în zona Iernut, cred. 
Avea fumul pe la 4500 m", a transmis pilotul Cezar Osiceanu pentru DC NEWS. 

CITEŞTE ŞI Zeci de persoane evacuate, după ce mansarda unui bloc din Timişoara a luat foc

Incendiul a fost în zona Sopor

"În cursul zilei de astăzi, peste 20 de incendii de vegetație au izbucnit În județul Cluj. Echipajele ISU au intervenit la 16 dintre acestea, fiind sprijinite și de echipaje ale SVSU în patru situații", au transmis reprezentanții ISU Cluj.

În aceste momente, 8 echipaje ale ISU Cluj luptă cu flăcările în urma incendiilor de vegetație din diferite locații, dar și la o intervenție pentru acordarea primului ajutor calificat în urma unui eveniment rutier. 

"Cel mai puternic incendiu de vegetație a avut loc în zona Sopor din municipiul Cluj-Napoca. La ora actuală intervin pentru stingerea focarelor de acolo trei echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca", a mai comunicat ISU Cluj, conform zcj.ro.

Incendiile ar fi fost provocate de arderile de vegetaţie din zonă. 

Pompierii au stins 25 de incendii de vegetație la Cluj, anunţă presa locală 

"Pompierii au intervenit deja să stingă peste 25 de incendii de vegetație uscată, iar cumulat au fost afectate peste 200ha.

Un eveniment mai deosebit a avut loc în zona Valea Chintăului, din Cluj-Napoca, unde pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca și Punctul de Lucru Florești au reușit să salveze la timp 3 case de locuit și mai multe cabane/anexe gospodărești care au fost puse în pericol de flăcările care au cuprins peste 20 ha de vegetație uscată și stufăriș.

Flăcările au distrus însă mai mulți stupi de albine și lemne depozitate într-una dintre gospodării.

Stingerea flăcărilor a durat mai bine de patru ore, iar la fața locului au intervenit patru autspeciale ale ISU Cluj. Pompierii au fost sprijiniți la această intervenție de două mașini ale asociației CERT”, anunța ISU Cluj luni, conform stiridecluj.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel