Impresionează-ți musafirii cu cozonac de post cu halva

Foto Ilustrativ/Pixabay Malidate Van
Foto Ilustrativ/Pixabay Malidate Van

Cozonacul de post cu halva a fost o adevărată revelație pentru mine, sincer, nu m-aș fi gândit că e atât de minunată combinația, acum că m-am convins, cu siguranță și de Paște voi avea pe masă măcar un cozonac cu halva!

Ingrediente cozonac de post cu halva


1 kg faina, 7 gr drojdie uscata, 500 ml apa călduță,150 gr zahăr,1 linguriță sare,100 ml ulei, vanilie, rom, coajă rasă de portocală
pentru umplutură - 300 gr halva, pentru uns- 200 ml apa, 50 gr zahar (sursa caietul cu rețete)

Mod de preparare cozonac de post cu halva

Dacă veți pregăti aluatul la mașina de pâine, puneți mai întâi ingredientele lichide apoi cele solide și setați pe programul 8 (frământare si dospire). Dacă alegeți să frământați la mână puneți într-un bol făina amestecată cu drojdia și sarea și faceți o adâncitura în mijloc. Adaugați apa călduță în care ați dizolvat zahărul, apoi adaugați vanilia, romul si coaja rasă de portocale. Începem să frământăm adăugând uleiul, puțin cate puțin. Frământăm până obținem un aluat compact, care nu se mai lipește de mâini. Lăsăm la dospit până își dublează volumul.

Răsturnăm aluatul pe suprafața de lucru unsă cu o peliculă fina de ulei. Îl mai frământăm puțin și cât il lăsăm să se odihnească pregatim umplutura.

Împarțim aluatul în două și întindem două foi dreptunghiulare. Întindem halvaua pe toată suprafața aluatului, lăsând libere marginile, și o presăm ușor cu mâinile.

Rulăm strâns și apoi punem cozonacii astfel formați în tava tapetați cu hârtie de copt. Am obținut doi cozonaci pe care i-am lăsat la dospit circa 30 minute. Am uns cozonacii cu sirop din apă cu zahar.

Coacem cozonacii în cuptorul preîncalzit, la 200 grade, pentru circa 60 minute. Când i-am scos din cuptor i-am uns din nou cu sirop și i-am pudrat cu zahăr.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel