”Îmi vine să intru în pământ de rușine ca polițist. Mi-aș da demisia pe loc”

Mașină de poliție
Mașină de poliție

Cazul din Galați nu este șocant doar pentru opinia publică. Inclusiv unii polițiști sunt șocați de impasibilitatea colegilor. 

”Azi este pentru prima oară când îmi vine să intru în pământ de rușine ca polițist. Nu pot să cred că poți să stai impasibil, ca polițist, în timp ce o fată de 14 ani plină de sânge se uită la tine și nu știe cui să mai ceară ajutorul. Deși am văzut imaginile, aproape că refuz să cred că există astfel de oameni și mai ales că îmi sunt colegi. În contextul evenimentelor tragice de la Caracal, când știi că ți se urmărește fiecare mișcare și că ea va fi disecată de oricine în mediul online, în presa scrisă și vorbită, cunoscător sau nu, nu înțeleg cum poți să fii atât de lipsit de cea mai mică urmă de empatie. Degeaba se chinuie cei care își fac treaba cu pasiune ca polițiști să schimbe percepția celor din jur, pentru că tot ce a fost făcut bine este distrus de astfel de oameni. Poate o să doară ce spun, (sper să citească și cei în cauză), dacă aș fi în locul lor mi-aș da demisia pe loc. Munca de poliție impune devotament, pasiune, dăruire, empatie, integritate, disponibilitate. Nu este loc pentru așa ceva. Încrederea se pierde foarte ușor, dar se câștigă al dracului de greu.” este postarea făcută pe pagina de Facebook ”Polițiștii au umor”. 

Polițiștii, nepăsători în fața unei minore plină de sânge

În Galați, o minoră de 14 ani se afla pe stradă, plină de sânge. O femeie care a văzut-o a oprit o patrulă de poliție, formată dintr-o femeie și un bărbat. Femeia care i-a oprit spune că polițiștii ar fi vrut să meargă mai departe, pe motiv de minora i-ar fi spus polițistei că nu vrea să cheme ambulanța. În cele din urmă, minora, care ceruse voie să plece din centrul de plasament la prietenul ei, a ajuns la spital, unde a fost operată. 

Vezi aici: UPDATE: Poliţiştii au fost sancţionaţi. Anchetă la Galaţi, după un videoclip viral. Tânără plină de sânge, ignorată de poliţişti

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel