Îmbulzeală generală la întâmpinarea ÎPS Calinic la Suceava. Nimeni nu a purtat mască

A fost îmbulzeală generală, sâmbătă, la îmtâmpinarea IPS Calinic, care va fi întronizat ca Arhiepiscol al Sucevei și Rădăuților în locul lui IPS Pimen, decedat la 90 de ani. 

Pe imagini se poate vedea cum Părintele Calinic este întâmpinat de zeci de credincioși în momentul sosirii, sâmbătă, 25 iulie.

"Noi nu am fost informați cu privire la evenimentul de ieri. Astăzi în schimb am fost informați și avem jandarmi care asigură ordinea publică și măsurile privind combaterea pandemiei," a declarat Nicoleta Andronic, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Suceava.

Iată imaginile de ieri: 

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic va fi întronizat ca Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților în cursul zilei de duminică, potrivit unui comunicat transmis de Arhiepiscopia Iașilor. Pe lângă Teologie, ÎPS Calinic a urmat cursuri de medicină, are licență în drept și două doctorate, ambele în filosofie.

Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic a fost ales în slujirea de Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor în şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 21 iulie 2020.

Duminică, întronizarea sa debutează cu Sfânta Liturghie oficiată în incinta Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, de la ora 09.00, de către ÎPS Părinte Mitropolit Teofan al Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

Ceremonia întronizării noului Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor va începe în jurul orei 11.30.

ÎPS Calinic s-a născut pe 18 noiembrie 1957, în oraşul Iaşi. El s-a închinoviat la Mănăstirea Putna în martie 1980, iar în anul 1984 a fost tuns în monahism cu numele de Calinic.

A urmat cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel