Turiștilor care se întorc din Grecia li se cere test PCR negativ, dar iată cum arată plaja din Costinești astăzi- VIDEO

Stânga Paleokastritsa, Corfu (arhivă personală) - Dreapta Costinești, foto ziuaconstanta.ro
Stânga Paleokastritsa, Corfu (arhivă personală) - Dreapta Costinești, foto ziuaconstanta.ro

Pe plaja din Costinești nu mai ai loc nici să te deplasezi la această oră. 

UPDATE: O cititoare DCNews ne-a scris: ”În România e om în om și nu e nici o problemă!! În Grecia ai nevoie de testare la întoarcere deși plaja arată așa: 

3. -imagine fara descriere- (plaja-grecia_58953400.jpg)

foto: imaginea publicată de cititoarea dcnews.ro în rubrica de comentarii. 

----- 

Este plină plaja din Costinești, după cum arată ziuaconstanta.ro. Nu doar că nu mai e loc să stai la plajă, dar pare că nu mai loc nici pe unde să mergi. Nici marea nu e mai generoasă. Pe fâșia de apă de la mal, este extrem de aglomerat. De distanțare nici nu se pune problema. 

Aceeași situație e în toate stațiunile de la malul mării. 

COD GALBEN de caniculă în județul Constanța

Constanța este sub Cod Galben de val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă, astăzi, dar și luni, 19 iulie. ”Valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul, centrul Moldovei, iar duminică (18 iulie) și în nordul Moldovei. În aceste regiuni disconfortul termic se va menține accentuat, iar pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.” a anunțat ANM. 

Turiștii care vin din Grecia, băgați în carantină, dacă sunt nevaccinați sau nu au test PCR

În vreme ce litoralul românesc este full de turiști, iar de distanțare sau măsuri de protecție în această perioadă pandemică nici nu se pune problema, turiștii care vin din destinații cu multe plaje sălbatice sau unde se respectă distanțarea între șezlonguri și normele COVID-19 sunt obligați să aibă test PCR negativ, în caz contrar intrând în carantină.

Mulți turiști care se întorc din Grecia și-au exprimat revolta după ce statul elen a fost introdus pe lista galbenă. Ei trebuie să prezinte test PCR negativ, dacă nu sunt vaccinați. În caz contrar, intră în carantină, din cauză că în ultimele săptămâni, Grecia a raportat peste 2.000 de noi cazuri zilnice. 

În plus, turiștii care se întorc din Grecia, dacă nu sunt vaccinați, au teste PCR făcute și-n urmă cu 10 zile, la intrarea în statul elen, teste dublate de cele rapide aleatorii de la frontieră, măsuri care nu există pe litoralul românesc. 

Iată ce am găsit în Corfu, Grecia, din acest punct de vedere: 

Important de precizat în condițiile actuale este că tot personalul angajat poartă corect masca, inclusiv pe barcă. Șezlongurile sunt dezinfectate dimineața, seara și după fiecare plecare. Toți cei care încasează bani (șoferul de autobuz, casiera de la bărci, ospătar) se dezinfectează după fiecare ban încasat. 

Vezi aici mai multe informații și imagini: EXCLUSIV  GALERIE FOTO CORFU: Despre Paleokastritsa, Lakones, Corfu Town, turism cultural și culinar. Atracțiile insulei. Locul minunat descoperit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel