Iaşi: Doi bărbaţi cercetaţi pentru şantaj, în arest la domiciliu

Doi bărbaţi sunt cercetaţi în arest la domiciliu pentru şantaj, după ce au transmis, în mod repetat, mesaje de ameninţarea unui alt bărbat din Iaşi, informează un comunicat de presă transmis, miercuri, de către Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, au efectuat două percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj.

"Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, începând cu data de 1 august a.c., un bărbat de 36 de ani, cu sprijinul unui alt bărbat, de 31 de ani, i-ar fi transmis, în mod repetat, mesaje de ameninţare unui bărbat, de 41 de ani, cu scopul de a-l determina să îi remită, fără drept, 20.000 de lei, în urma unei promisiuni pe care acesta ar fi făcut-o de a-i împrumuta banii. În urma percheziţiilor au fost ridicate mijloace materiale de probă. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 12 noiembrie a.c., bărbatul de 36 de ani, bănuit de şantaj şi bărbatul, de 31 de ani, cercetat pentru complicitate la şantaj au fost reţinuţi de poliţişti, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore", precizează sursa citată.

Ulterior cei doi bărbaţi au fost prezentaţi, instanţei, care a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru 30 de zile.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel