Iaşi: Au fost atestate primele trei produse tradiţionale de panificaţie din judeţ

[] []

30 mai 2019 / 17:08
Salveaza PDF Comentarii

Primele trei produse tradiţionale din domeniul panificaţiei din judeţul Iaşi au primit, în cursul zilei de joi, atestarea din partea autorităţilor. 

Pâinea cu maia coaptă la cuptor de lemne, pâinea integrală şi vărzările moldoveneşti produse de cei de la Magazia Morăriţei sunt, începând de joi, primele produse tradiţionale din domeniul panificaţiei atestate în judeţul Iaşi.

Potrivit reprezentanţilor firmei, produsele de panificaţie sunt fabricate în cadrul unei afaceri de familie. După ce în anii '90 o familie a decis să înfiinţeze o moară în localitatea Probota, în 2017 copiii acestora au decis să se axeze pe produse de panificaţie preparate după reţetele bunicii. Ei au decis să vândă produsele prin magazinele proprii sau cu ajutorul unui hub pentru produse tradiţionale. 'Produsele noastre respectă ideea de viaţă sănătoasă.

Sunt produse care vor să aducă în memoria cumpărătorilor vremea copilăriei, când bunicii făceau nişte produse de casă extraordinare. Am vrut să aducem pe piaţa din Iaşi produse care au fost uitate, să le readucem în faţa cumpărătorilor şi să le aducem aminte că în vremurile de altădată se mânca sănătos şi simplu, fără prea multe adaosuri', a declarat Cecilia Ţugulia, administratorul firmei. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Iaşi, în prezent în judeţ sunt atestate 12 produse tradiţionale.

'Din cele 12 produse avem pe carne, legume, dulceaţă. Astăzi ne-am adunat pentru a atesta produsele de panificaţie pâine cu maia, pâine integrală şi vărzări. Aceste ultime produse sunt în portofoliul nostru ca o împlinire a noastră pentru că pe raza judeţului Iaşi nu am avut produse de panificaţie până acum', a declarat Laurenţiu Precup, director DAJ Iaşi. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25