Hezbollah felicită Iranul pentru atacul asupra Israelului

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Mişcarea libaneză Hezbollah a felicitat duminică Iranul pentru atacul masiv asupra Israelului din cursul nopţii, afirmând că acesta şi-a 'atins' obiectivele, relatează AFP.

Într-un comunicat de presă, puternicul grup şiit susţinut de Iran şi-a 'felicitat' aliatul pentru atacul său 'fără precedent' asupra inamicului lor comun, Israelul, dând asigurări că acesta şi-a 'atins' obiectivele militare 'în ciuda participării Statelor Unite şi a aliaţilor săi internaţionali (...) la ripostă'.

Mişcarea libaneză a lăudat, de asemenea, 'decizia curajoasă şi înţeleaptă a Teheranului de a răspunde ferm atacului sionist asupra consulatului iranian din Damasc', în Siria.

Iranul a lansat peste 300 de drone şi rachete asupra Israelului în noaptea de sâmbătă spre duminică, drept răspuns la un atac de la 1 aprilie asupra consulatului său din Damasc, imputat Israelului şi în care au murit şapte militari iranieni. Atacul de sâmbătă a fost primul efectuat vreodată direct de Iran asupra teritoriului israelian.

Acesta a fost 'dejucat' şi '99% din tiruri' au fost interceptate, conform armatei israeliene. În timp ce atacul avea loc, Hezbollah a anunţat că a lansat două runde de rachete Katiuşa asupra unor poziţii militare israeliene din Golanul sirian ocupat de Israel.

Aceste atacuri sunt o continuare a operaţiunilor anti-israeliene revendicate de gruparea islamistă libaneză în ultimele şase luni împotriva Israelului.

De la începutul războiului din Fâşia Gaza dintre Israel şi Hamas la 7 octombrie, au avut loc schimburi zilnice de focuri între armata israeliană şi Hezbollah, un aliat al mişcării islamiste palestiniene. Forţele aeriene israeliene au efectuat duminică mai multe raiduri asupra oraşelor din sudul şi estul Libanului, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel