HEMOFILIA CROS. Cel mai bun motiv pentru a alerga. Data când să începeți

Noul coronavirus poate fi dus în casă pe talpa pantofilor
Noul coronavirus poate fi dus în casă pe talpa pantofilor

Asociația Română de Hemofilie și Centrul Medical "Cristian Serban" din Buziaș au plăcerea de a reedita Ziua Internațională a Hemofiliei prin evenimentul Hemofilia Cros, "Astazi alergi in locul meu, maine alergam impreuna", ce va avea loc in data de 17 aprilie 2018, începand cu ora 11:00, în Parcul Central al orașului Buziaș.

Acest eveniment este o modalitate de conştientizare a importanţei profilaxiei şi a tratamentului pentru fiecare bolnav cu hemofilie din aceasta ţară.

(w670)

Dorim sa promovam idea de a face sport in aer liber, care de multe ori, pentru adulti, este imposibil din cauza articulatiilor deteriorate, dar pentru generatia tanara exista oportunitati si speranta atat timp cat accesul la tratament este garantat. Promovam necesitatea integrarii socio-profesionale si a unei vieti independente si mai bune pentru pacientul hemofilic.

Hemofilia cros - Astăzi alergi in locul meu, mâine alergăm împreună, reprezintă dorința lui Andrei de a-şi vedea visul împlinit și anume acela, ca pe viitor, cu un tratament complet și constant, să alerge alături de prietenii lui. Cu începere din anul 1989, in data de 17 Aprilie se celebrează anual Ziua Mondiala a Hemofiliei. Este o modalitate de conştientizare a existenţei unei comunităţi vulnerabile de persoane, prezentand hemofilie sau boli înrudite, afecţiuni înnăscute, incurabile, dar perfect tratabile.

Risc de sangerari spontane, predominant in incheieturi si muschi

Este un grup vulnerabil de bolnavi, cu risc de sangerari spontane, predominant in incheieturi si muschi, cu sanse perfecte de viata si calitate de viata, cu conditia accesului nerestrictionat la un tratament, totdeauna cost-eficient, de substitutie a factorului de coagulare deficitar. In mod constant, motto-ul Zilei Mondiale a hemofiliei apeleaza la solidaritate cu cei aflati in suferinta, chemand la stergerea diferentelor si discriminarilor ("Close the gap") si la asigurarea unui tratament adecvat tuturor celor afectati ("Treatment for all-vision of all"). Anul acesta, subliniindu-se importanta cooperarii pentru reusita acestui demers pretentios, a fost stabilit ca motto apelul:" Sharing knowledge makes us stronger".

(w670)

Motto-ul nostru exprima o speranţă, o speranţă de mai bine pentru viitorul celor cu hemofilie. Ea va fi susţinuta prin participarea unor copii, tineri şi adulţi, sănătoşi sau suferinzi de alte boli, din Buziaş, din
Timisoara ( şcoala generală nr.30 ) sau alte localitatati.

[citeste si]

Vom fi onoraţi de participarea Doamnei Consiler Romana Furtună, Ministerul Sanatatii, Presedintele Consiliului judetean Timis, Domnul Călin Dobra, marii sportivi Simona Amânar-Tabără si Miodrag Belodedici, precum si Prof. dr Jenel Patrascu. Sunteţi cu toţii invitaţi la acest gest de minunată solidaritate ce are loc în atmosfera binefacatoare de după Sfintele Sărbători de Paşti, transmit organizatorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel